Ødelagt utstyr kan være det som stopper turen, da er det viktig å ha kreativiteten og kunnskapen om mulighetene på plass. Her er et par tips som kan sette kreativiteten igang, og kanskje gi deg ideene til å fikse noe både før og etter tur.
Inga Vatne forteller om løsningen på ødelagte brilller:
– På tur er det lett å glemme solbrillene, eller sette seg på solbrillene slik at innfatningen går i stykker. Noen andre har kanskje med solbriller med ekstra utskiftbare glass, men resultatet er uansett at du sitter igjen med bare glassene. På tur har du jo alltid med både sjokoladepapir, fortrinnsvis papp og med sjokolade i, og en rull sportsteip. Løsningen er enkel: spis sjokoladen først, bruk pappen og sportsteip til å lage et par solbrilleinnfatninger!
LES OGSÅ: Turtriks fra leserne
Markus Steen gir oss løsningen på reparasjon av slitne ryggsekker:
– Til reparasjon av sekk og annet turutstyr som utsettes for stor belastning og slitasje er et smart triks å bruke tanntråd, som jo er kjekt å ha med på tur uansett. Jeg har en Lowe Alpine sekk fra 1993, som jeg stadig bruker og som har vært med på backpacker- og fjellturer til Afrika, India og Sør-Amerika, samt et utall turer i Norge. Etter omlag 8-9 år begynte sømmene på stropper og bæreremmer å ryke, og særlig etter en tur til Andes i 2002 med tung bæring i barskt terreng, var det mange sømmer som røk. Jeg reparerte disse selv ved hjelp av tanntråd og sterk synål, og dette har fungert utmerket. Jeg kunne tenkt meg en ny storsekk, men prøver samtidig å ikke ta helt av på forbruket. Jeg har et prinsipp om at så lenge ting funker så er det ingen grunn til å kjøpe nytt. Så lenge ikke selve stoffet går i oppløsningen tror jeg Lowe-sekken følger enda et tiår, minst!
Disse hederlige bidragene har blitt premiert med UTE t-skjorter!
LES OGSÅ: Turtriks fra leserne - del tre