Andre grunner kan være hofte- eller kneoperasjon, ryggproblemer, graviditet og bekkenproblemer, behov for rullestol, benbrudd eller annen skade.
Hvilken tissetrakt er best i test?
Jentene i ute-redaksjonen har testet ulike tissetrakter som egner seg til turbruk.
Vår favoritt ble Freelax, som både tar lite plass i sekken, er lett å rengjøre og det er enkelt å styre strålen.
Vi har også testet den populære tissetrakten fra Gogirl, som er en sammenleggbar tissetrakt i mykt silikonmateriale, og som ikke er ulik tissetrakten fra Lady P.
Freshette skal være forsvarsdamene sin favoritt, med en slange om du må treffe presist, for eksempel på en tisseflaske.
Ulikt design
Alle variantene er godt tilpasset kvinners anatomi, men de er likevel ganske forskjellig konstruert.
Samtlige produsenter leverer med en bruksansvisning, og de understreker at du må øve hjemme først om du skal ha glede av den når du er ute på tur. Det anbefaler vi, også. I badekaret eller i dusjen har du fine treningsforhold.
Tissetraktene er testet på ordinære friluftsturer, i telt (på flaske), stående og på huk.
Det finnes mange forskjellige løsninger på hva som egner seg som tisseflaske. Brusflaske, nalgene-flasker, juice- og isteflasker, melkekartonger med skrukork. Vi testet også i kombinasjon med brusflasker som en typisk tilgjengelig for de fleste.
Viktig å tisse på tur
Noe så enkelt som tissing kan fort føles som en utfordring på tur, men det bør det ikke være.
Du kjenner sikkert til huskeregelen om å drikke jevnlig når du er i aktivitet, og at du skal drikke før du blir tørst.
Vel så viktig er det å unngå å holde seg når det er kaldt, for det bruker kroppen nemlig mye energi på, energi som i stedet burde brukes til å holde kroppen varm. Derfor bør du ikke utsette tissepausen lenger enn nødvendig når du er på tur.
Vi gjør oppmerksom på at den norske importøren av Freelax er Sigrid Henjum, som også er fast skribent på utemagasinet no. Hun har ikke har hatt noen medvirkning til testen utover å levere produktet til testing.