Heimplanet Mavericks blåses opp med pumpe, har ingen teltstenger og ingen brukne buer. Det unike. teltet fra den tyske produsenten slås opp på få minutter – men det koster litt.
Historien om Hamburg-baserte Heimplanet startet i 2003 på en surfetur langs den portugisiske kyst.
Da surferne sent på kvelden og i regn ankom ny destinasjon, skulle de slå opp telt. Tankene begynte å surre i retning av smartere løsninger. Hva med et telt man kan blåse opp?
I 2011 lanserte Heimplanet The Cave som sitt første telt. I dag har de fem forskjellige oppblåsbare telt, i tillegg til klær, sekker, bagger og lignende.
Vi fikk teste deres flaggskip, Heimplanet Mavericks, som er to meter høyt, 13,2 kvm stort og består av en enkelt duk, med tre innganger, tre vinduer og lufteluker. Videre en avtakbar gulvduk.
Og i tillegg det som erstatter teltstengene; kanaler med luft som holder selve teltet oppe. Disse pumpes som nevnt opp. Et ventilsystem binder kanalene sammen, slik at man kan blåse opp hele teltet fra én pumpeinngang. Når Heimplanet Mavericks er blåst opp kan man kutte kontakten mellom kanalene, slik at hvis en kanal punkterer, så berører ikke det de andre kanalene.
Heimplanet Mavericks er ifølge produsenten myntet på events og ekspedisjoner med potensielt svært værharde forhold. Det skal tåle vind opp til 180 km/t, og det ble spesielt designet til Red Bulls Storm Chase-arrangement for windsurfing.
Vi tenkte at Heimplanet Mavericks ville være perfekt som basecamp-telt i Jotunheimen eller tilsvarende steder der været kan skifte raskt. Derfor ble det med i testen.
Da vi mottok teltet overrasket både størrelsen og vekten i nedpakket tilstand. Heimplanet Mavericks veier ca 26 kilo og tar stor plass (50x50x80cm). Det tok stor plass i bagasjerommet, da sammen med pumper, en stor hammer og noen dugelige teltplugger.
Det er sjelden helt rett fram å slå opp et stort telt, og det er vanlig med litt knot i starten. Så også med oss. Det tok litt tid å skjønne ventilsystemet – selv om det egentlig er opplagt – og det samme med pumpesystemet.
Men ved andre gangs gjennomkjøring gikk alt på skinner – nesten – for vi glemte å stenge to luft inn- og uttak, som det er et av per kanal. Dette for at man skal kunne ta ned teltet raskere, men også for raskere oppblåsing. Det ble en del ekstra pumping før vi skjønte at det var noe galt og fikk stengt de.
Men det hele gikk da på et kvarter som var nest raskest i testen. Med alt på skinner ville nok teltet vært slått opp på ti minutter.
En enkel duk kan medføre kondens, spesielt i varmt vær, noe vi også erfarte under testen. Heimplanet Mavericks har ingen lommer til oppbevaring av småsaker. Lappesaker medfølger, men ikke plugger eller pumpe. En pumpe koster 590 kroner og til Heimplanet Mavericks er det praktisk med to, selv om det går fint med én.
Heimplanet Mavericks har nok rom til en hel gjeng, og til det teltet er myntet på; events og surfedestinasjoner med mye vind, er det jo helt perfekt. I vind står det fjellstøtt.
Heimplanet Mavericks koster den nette sum av 57.000 kroner, noe som tar glamping til et nytt nivå. Du vil garantert bli campingplassens sjef. Dette teltet er en eye-opener, og en mouth-opener, for de fleste vi har vist det til har måpet.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.