Den veier så vidt under en kilo, og er testens tyngste, men til gjengjeld også den varmeste. Her er det mye varme i det gode dunfyllet, som er av sertifisert gåsedun i fillpower 850, som er svært bra. Dunet er ikke impregnert, noe som gjør posen mer utsatt for fukt. Sett fra miljøperspektiv og allergi, kan det like gjerne være et pluss at det ikke er impregnert dun.
Dunsoveposen vi har testet er en Long Wide modell, men den finnes også i standard lengde/ bredde, faktisk i fire ulike kombinasjoner for optimal passform. Vekta blir også redusert en del med standard lengde og bredde. Glidelåsen er en 2-veis YKK som er plassert på venstre side. I bunnen er det to små hemper for å henge opp posen, men det er også kun her vi finner dette på posen, både på inn- og utside.
I toppdelen er det to ulike snøringer. Det gjør at man får strammet til dersom man trenger det for å hindre varmetap. Det er også gledelig å finne en liten lomme på innsiden som holder mobilen på plass. Den rommer en telefon i standard IPhone-størrelse.
LES OGSÅ: Test av Exped Trekkinglite summer woman
Dunposen er svært komfortabel å sove i. Spesielt for de som er frysepinner sommer som vinter med behov for det lille ekstra av isolasjon, er dette et godt valg. Posen veier cirka det dobbelte av den letteste i testen, men det gjør at du får mer komfort, selv om det går på bekostning av ekstra vekt på skuldrene. Det er en vurderingssak for hva som er viktigst for din komfort og din turbruk.
Exped har truffet blink på valg av kompresjonstrekk, for her leveres posen med en romslig og vanntett pakkpose i tillegg til oppbevaringspose. Det er en stor fordel å kunne pakke soveposen vanntett.