MINIMALISME: Noen ganger kan det være en fin øvelse å oppdage hvor lite du trenger. Det gjør det enklere å få til spontane turer. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 3 minutter
En natt eller to i hengekøye en helt annerledes opplevelse enn å sove hjemme i din egen seng. Du trenger ikke en gang å reise så langt for å komme inn i en helt annen verden. Med denne pakkelisten er du raskt avgårde.
Det er nesten litt motiverende å pakke til hengekøyetur fordi utstyret tar betraktelig mindre plass i sekken enn for eksempel med telt.
Hva du putter i sekken på din hengekøyetur er selvsagt helt opp til deg, og du må gjerne utgangspunkt i denne lista!
Mindre utstyr gjør det også lettere å bære eller frakte til fots eller på sykkel. Slik får du rom til andre saker og ting – en bok, den varme dunjakka, eller noe ekstra godt å spise, mens du dingler mellom trærne.
• Tarp. Selv om du slipper fukt fra bakken, så kan det bli nedbør – også uten at Yr har meldt fra før du dro. Liker du å ha det mørkt om natta for å sove, så løser tarpen også det dilemmaet på lyse kvelder.
• Myggnetting. Om sommeren kan det være uutholdelig å sove ute i det fri uten myggnetting. Men også utover senhøsten og vinterstid har nettingen sin misjon – når den sørger for at rim og snø ikke faller ned på nesa di. Desto hyggeligere er det å gløtte opp på noe hvitt på morgenkvisten.
• Liggeunderlag/underdyne. Et oppblåsbart liggeunderlag kan fungere helt fint i hengekøya, og det gir god isolasjon nedenfra, for det kan bli kjølig uten – og vrient å finne en god liggestilling med bare sovepose.
• Lykt. Hvis mørket faller på og du ennå ikke har fått montert opp køya, vil du ha glede av medbrakt lys.
• Brenner og gass. Vil du ha varm mat før du krabber oppi køya og bål ikke er et alternativ, så gir primusen uante muligheter.
• Mat. Havregrynsgrøt og kaffe er et minimum, joda, vi ser den. Men kanskje gir det akkurat nok frokost og energi til å rekke tilbake til sivilisasjonen igjen?
• Varme(re) klær. Når det ikke er superkaldt, men ikke supervarmt heller, må du ha med klær som gjør at du slipper å fryse når du kommer fram dit du skal sove. Eventuelt et tørt skift om du har blitt svett eller våt. Canada-skjorta fra Fjällräven hører høsten til.
• Vann. Med mindre det er vann dit du har tenkt deg, så kan det være en fordel å ha med seg noe drikkevann.
• Kokeutstyr. Hele stormkjøkkenet trengs kanskje ikke denne gangen. X 32-settet fra Sea To Summit veier 779 gram og er imponerende fem centimeter høyt i sammenpakket tilstand. Med andre ord: Det tar minimalt med plass i sekken eller sykkelveska.
• Vindskjerm. Også vi har opplevd den sagnomsuste stillheten i naturen, men helt blikkstille er det ikke bestandig. Poenget med vindskjerm korter ned koketiden når det blåser. Vindskjerm kan du strengt talt selv også være. Energieffektivt og gassbesparende. Smart, ikke sant?
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.