Pizza er sjelden turkost, men hvis du tar med deg stekepanne og et lokk så er det ikke mye innsats som skal til for å kunne nyte en god pizza på båltur.
Deler av denne oppskriften kan med fordel forberedes hjemme. Selve pizzadeig-ingrediensene kan blandes sammen i en boks eller pose. Osten kan rives på forhånd.
Pizzabunn oppskrift
12 dl hvetemel
1 ss bakepulver
4 dl vann
1 ts salt
1 dl olje til steking
Tilsett vannet i blandingen av mel, bakepulver og salt og kna deigen omtrent i fem minutter.
Ta ekstra mel på hendene og form deigen til to pizzaer som passer i ei turstekepanne. Ikke la deigen gå helt ut til kanten av panna, som vil gjøre det lettere å snu bunnen.
Hell litt olje i stekepanna og sett den på bålet.
Når panna er varm, steikes deigen til den er gyllenbrun, omtrent to minutter på hver side.
Hvis det begynner å ryke, fjernes panna fra bålet. Følg godt med, for bunnen kan fort bli brent!
Pizzafyll
Revet ost
150 g serranoskinke
Litt frisk oregano
Oppskårne tomater
Salt
Pepper
Når deigen er stekt, legges fyllet på pizzaen.
Legg et lokk på stekepanna og sett den oppå glørne til osten på pizzaen har smeltet.
MAT PÅTUR
Denne oppskriften er hentet fra boka «Mat i det fri» av Per Momrak, Øystein Vegge og Ellen Lande Gossner (foto). Boka inneholder 80 friluftsoppskrifter og teknikker for matlaging på bål. Selja Forlag.