Den viktigste ingrediensen i denne retten forbereder du enkelt hjemme før du drar på tur.
Dermed blir det en ganske grei og enkel oppgave å imponere med, i tillegg til at det smaker veldig godt.
Ingredienser
For to personer
2 pakker fersk tortellini (velg fyll etter eget ønske)
1 pakke renset scampi
1 pakke god bacon
Matfløte
½ hvitløk
½ rødløk
Olivenolje (ikke så mye)
Krydder etter ønske
Slik gjør du:
Legg scampi i en brødpose. Hiv oppi hvitløk og rødløk, samt littolje. Krydre etter egne preferanser. Selv bruker jeg litt salt, en del pepper, og noe timian og/eller rosmarin. Knyt igjen posen, og massér det hele godt sammen. La alt hvile.
Fyr opp gassbrenneren, og kok opp nok vann til pastaen samtidig som du steker bacon.
Når baconet du har skåret i biter, enten hjemme eller i skogen, er stekt ferdig, tar du det til side og hiver scampi inkludert marinade i stekepanna istedenfor. Vend hyppig. Her er det viktig at scampien ikke drukner i olivenolje. Den skal steke, ikke bade.
Når vannet koker, hiver du oppi pastaen og lar den trekke noen minutter. Etterpå heller du av vannet, og lar pastaen være oppi. Obs! Ta kjelen av gassblusset mens du gjør dette.
Hell scampiblandingen og bacon oppi kjelen med pastaen, og topp med matfløte.
Rør hyppig om, og la det småputre litt. Best blir det når fløten får trukket litt inn.
Godt tilbehør
Det finnes flere gode rosé- og naturviner i turvennlige plastflasker. Vil du være enda snillere mot miljøet, kan du vurdere å kjøle vinen hjemme i gjenbrukbar stålflaske.
Bon appétit!