/ Turmat

Squashruller

Nå er det sesong for squash. Om du ikke har dyrket selv, kan du få tak i norsk squash på butikken. Imponer turfolket med denne fargerike lunsjen eller forretten.

Sist oppdatert: 11. august 2021 kl 08.00
squashrull som turmat
SQUASHRULL: Veldig godt, enten som en liten forrett eller som turlunsj. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Ingrediensene er få og enkle, men prosessen tar litt tid. Derfor er denne retten er fin å lage dagen før du skal på tur.

Gjestene mine ved breen skrøt i hvert fall uhemmet av denne retten. Prøv, du også!

Squashrull 

Oppskrift nok til 12 personer om det er forrett. Til 6 personer om det er til lunsj) 

700 g squash (en stor eller to små squash)

12 egg

1 boks kremost

1 boks Snøfrisk

1 hvitløksfedd

1 ts salt og litt pepper

En klype ferske grønne urter, som persille, dill eller gressløk

 

Del squashen i to (eller ta den ene) og finrasp. Legg massen i en sil og la den renne av seg, mens du fortsetter.

Visp eggene sammen med litt salt og pepper. Ha i den revne squashen og rør blandingen sammen. Hell røren på et stekebrett med 2 cm kant, og som er kledd med bakepapir.

Bruk en kniv eller en mandolin og lag tynne skiver av den andre squashen.

Dander fint oppå massen og sett i stekeovnen på 25-30 minutter på 180 grader. Det skal bli stivt, men ikke brunt. Sett til avkjøling.

Finn en bolle og ha i et finhakket eller knust hvitløksfedd, litt salt og pepper, litt gressløk, persille eller dill.

En liten boks med kremost naturell og en boks med Snøfrisk naturell synes jeg er godt, men kanskje kan det også være godt med paprika eller annen kryddersmak på kremosten.

Varm osten i et halvt minutt i mikrobølgeovn eller i et vannbad, så blir blandingen mer smørevillig.

squashrull turmat
HJEMMELAGET: Enkelt og veldig godt å spise ute. Foto: Sigrid Henjum

Når stekebrettet har fått kjølt seg ned, finner du et nytt bakepapir og legger oppå. Snu hele brettet slik at du får undersiden opp. Dra forsiktig av bakepapiret og smør kremostblandingen på.

Nå skal det helle rulles sammen som en makirull. Litt hardt og bestemt, og behold gjerne papiret rundt rullen til slutt. Del rullen i to (med bakepapiret på) og pakk rullen med inn i plastfolie.

Legg rullene i en boks, type isboks med tett lokk og dem ligge i kjøleskapet til dagen etter. Da trenger du bare en skjærefjøl (eller lokket på isboksen) og en skarp kniv før du kan servere dem.

Det ser lekkert ut, smaker godt og det er lett å ta med seg på tur!

Her finner du enda flere turmatoppskrifter! 

Sigrid Henjum har  fast turmat-spaltist på utemagasinet.no. Flere av oppskriftene hennes er samlet i boka Et Ute

Publisert 11. august 2021 kl 08.00
Sist oppdatert 11. august 2021 kl 08.00
annonse

Relaterte artikler

kantarell skogens gull
Turmat - sanking

De beste matsoppene

chaga som kaffe
Turmat - sanking

Gå på chaga-jakt

indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

annonse
boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen