Ingrediensene er få og enkle, men prosessen tar litt tid. Derfor er denne retten er fin å lage dagen før du skal på tur.
Gjestene mine ved breen skrøt i hvert fall uhemmet av denne retten. Prøv, du også!
Squashrull
Oppskrift nok til 12 personer om det er forrett. Til 6 personer om det er til lunsj)
700 g squash (en stor eller to små squash)
12 egg
1 boks kremost
1 boks Snøfrisk
1 hvitløksfedd
1 ts salt og litt pepper
En klype ferske grønne urter, som persille, dill eller gressløk
Del squashen i to (eller ta den ene) og finrasp. Legg massen i en sil og la den renne av seg, mens du fortsetter.
Visp eggene sammen med litt salt og pepper. Ha i den revne squashen og rør blandingen sammen. Hell røren på et stekebrett med 2 cm kant, og som er kledd med bakepapir.
Bruk en kniv eller en mandolin og lag tynne skiver av den andre squashen.
Dander fint oppå massen og sett i stekeovnen på 25-30 minutter på 180 grader. Det skal bli stivt, men ikke brunt. Sett til avkjøling.
Finn en bolle og ha i et finhakket eller knust hvitløksfedd, litt salt og pepper, litt gressløk, persille eller dill.
En liten boks med kremost naturell og en boks med Snøfrisk naturell synes jeg er godt, men kanskje kan det også være godt med paprika eller annen kryddersmak på kremosten.
Varm osten i et halvt minutt i mikrobølgeovn eller i et vannbad, så blir blandingen mer smørevillig.
Når stekebrettet har fått kjølt seg ned, finner du et nytt bakepapir og legger oppå. Snu hele brettet slik at du får undersiden opp. Dra forsiktig av bakepapiret og smør kremostblandingen på.
Nå skal det helle rulles sammen som en makirull. Litt hardt og bestemt, og behold gjerne papiret rundt rullen til slutt. Del rullen i to (med bakepapiret på) og pakk rullen med inn i plastfolie.
Legg rullene i en boks, type isboks med tett lokk og dem ligge i kjøleskapet til dagen etter. Da trenger du bare en skjærefjøl (eller lokket på isboksen) og en skarp kniv før du kan servere dem.
Det ser lekkert ut, smaker godt og det er lett å ta med seg på tur!
Her finner du enda flere turmatoppskrifter!
Sigrid Henjum har fast turmat-spaltist på utemagasinet.no. Flere av oppskriftene hennes er samlet i boka Et Ute.