Ostesmørbrød er en klassiker som er perfekt om du skal spise opp tørt brød, bli kvitt den siste ostebiten eller bruke opp rester av for eksempel pesto eller syltetøy.
Til lunsj passer grovbrød best, men hvis du smører på noe søtt og bruker loff, så er ostesmørbrød også en super turdessert.
Her er trikset som gjør ostesmørbrød ekstra godt og sprøtt
Bruk litt smør i panna, ha i knust hvitløk og stek skivene gylne i smøret først – på begge sider.
Ta på det du vil (se tipsene nedenfor), i tillegg til rikelig med ost. Gjerne flere forskjellige typer.
Klem sammen skivene i turstekepanna eller bruk et toast- eller vaffeljern på samme måte.
Bruker du stekepanne, ta gjerne på lokk for å få osten til å smelte skikkelig.
Dette trenger du
Brødskiver (det kan gjerne være gammelt og tørt (men ikke grønt!)
Smør (ca. 50 gram)
1-2 hvitløksfedd
Digg til å smøre på skiva
• Honning og fikensyltetøy
• Rødløksyltetøy
• Grønn eller rød pesto
• Crème Fraîche og litt sriracha-saus
• Nøttesmør
• Tacosaus
Ost som egner seg godt
• Edamer
• Wasterbotten ost (nydelig svensk ost!)
• Jarlsberg
• Brie
• Lokal hvit geitost
• Chevre
• Mozzarella
• Cheddar
Server straks og ta ostesmørbrødet til nye høyder!