/ Turmat

sprøtt og godt ostesmørbrød

Om dette er dessert eller lunsj må du avgjøre selv, men er du en osteelsker er dette retten for deg. Lett å lage, lett å servere til mange. Bruk det du har i skapet, i tillegg til mye god ost.

Sist oppdatert: 23. februar 2023 kl 03.02
ostesmørbrød
NAM: Smeltet ost både smaker og metter godt. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Ostesmørbrød er en klassiker som er perfekt om du skal spise opp tørt brød, bli kvitt den siste ostebiten eller bruke opp rester av for eksempel pesto eller syltetøy.

Til lunsj passer grovbrød best, men hvis du smører på noe søtt og bruker loff, så er ostesmørbrød også en super turdessert.

Her er trikset som gjør ostesmørbrød ekstra godt og sprøtt

Bruk litt smør i panna, ha i knust hvitløk og stek skivene gylne i smøret først – på begge sider.

Ta på det du vil (se tipsene nedenfor), i tillegg til rikelig med ost. Gjerne flere forskjellige typer.

Klem sammen skivene i turstekepanna eller bruk et toast- eller vaffeljern på samme måte.

Bruker du stekepanne, ta gjerne på lokk for å få osten til å smelte skikkelig.

 

Dette trenger du

Brødskiver (det kan gjerne være gammelt og tørt (men ikke grønt!)

Smør (ca. 50 gram)

1-2 hvitløksfedd

Digg til å smøre på skiva

• Honning og fikensyltetøy

• Rødløksyltetøy

• Grønn eller rød pesto

• Crème Fraîche og litt sriracha-saus

• Nøttesmør

• Tacosaus 

Ost som egner seg godt

• Edamer

• Wasterbotten ost (nydelig svensk ost!)

• Jarlsberg

• Brie

• Lokal hvit geitost

• Chevre

• Mozzarella

• Cheddar

 

Server straks og ta ostesmørbrødet til nye høyder!

Få flere turmatoppskrifter

Publisert 26. januar 2023 kl 14.55
Sist oppdatert 23. februar 2023 kl 03.02

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen