Kjeks på tur er alltid en klassiker, men hva med å lage ferske, sprø kjeks selv?
Her får du oppskrift og framgangsmåte på søte kjeks som også er enkle å få til.
Oppskrift på sjokoladekjeks
(Ca. 25 stk)
250 g mykt smør
250 g brunt sukker
1 ts salt
1 ts ekte vaniljesukker
4 egg
220 g kveitemjøl
100 g havregryn
2 ts bakepulver
Raspet skall fra en appelsin
200 g grovhakket kokesjokolade (du kan variere med forskjellig tørket frukt og mørk eller lys sjokolade).
Framgangsmåte
Bland alt sammen, utenom sjokoladen som du har i på slutten. Deigen skal være seig og klissete. Vask appelsinen i varmt vann og bruk den fineste delen på raspen.
Disse kjeksene er best myke og har herlig tyggemotstand. Oppbevar de i en tett boks om du ikke spiser alle med en gang (!).
Lag gjerne deigen hjemme og ta med ut på tur i en isboks eller brødpose. Det er lettest å forme kjeksene hvis deigen er kald.
Form deigen til kuler på golfballstørrelse, trykk de litt flate og legg i stekepannen. Pass på å ha svak varme og bruk litt tålmodighet. Snu kjeksen med en god stekespade når kjeksen har fått en god stekeskorpe. Stek på begge sider. Det gjør ingenting on kjeksen er litt myk i midten, for kjeksdeig er nydelig.
God påske!
Finn flere turmatoppskrifter!
Tips
Du kan også steke disse kjeksene hjemme i stekeovnen og ta med ut på tur. Stek i 12 minutt på 210 grader.
Sigrid Henjum har erfaring som turguide og driver Sogndal Lodge. Hun har skrevet flere turmatbøker og er fast turmatspaltist på utemagasinet.no.