Her koker vi riskakene i kokosmelk i stedet for vann.
Disse riskakene inneholder også pistasjnøtter, som gir dem høyere fiberinnhold – for ikke å snakke om den gode smaken!
Ingredienser til riskaker
Gir cirka 25 biter
500 g arborio-ris
8 dl kokosmelk
1 ts vaniljepulver
2 ss sukker
2 ss kokosolje
100 g hakkete pistasjnøtter
200 g philadelphiaost
1 dl agavesirup
100 g kokosmasse
1 plastpose, 3 liter med ziplock
Aluminiumfolie
Fremgangsmåte
Kok opp ris, kokosmelk, vaniljepulver, sukker og kokosolje i en kasserolle eller riskoker.
Når risen er ferdigkokt, løft av lokket og la det stå til kjøling i 10-15 minutter.
Hakk pistasjnøttene. Bland inn philadelphiaost, nøtter og agavesirup. Rør godt.
Ha massen over i plastposten og klem den flat. La den hvile i kjøleskapet i minst fem timer.
Ta deigen ut av posen og skjær til ønsket størrelse.
Rull bitene i kokosmasse og pakk dem i aluminiumsfolie.
Riskakene holder seg i 8-10 dager i kjøleskap.
Pakk de en og en om du ønsker å fryse dem ned, de har en tendens til å bli litt mykere i konsistensen når de tines.
Denne oppskriften finner du også i boka Velochef av Henrik Orre. Boka inneholder 80 oppskrifter fra 17 episke sykkelturer i Europa. Henrik Orre er tidligere landslagskokk og for Team Sky.
Her finner du flere oppskrifter til tur og trening!