/ Turmat

Risengrynslapper på primus

Alle har vel opplevd å stå igjen med ein god dose risengrynsgrøt etter lørdagen. Da kan disse lappene bli perfekte på søndagsturen.

Sist oppdatert: 30. september 2020 kl 08.00
risengrynslapper
RISENGRYNSLAPPER: Veldig godt egnet på tur! Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Noen ganger er det nesten en fordel å lage litt for mye, i tilfelle det blir igjen rester som kan bli til noe annet. 

Risengrynsgrøt er typisk, og her er en oppskrift på risengrynslapper som passer veldig godt på primus eller bål.

Oppskrift på risengrynslapper 

4 dl risengrynsgrøt 

3 egg

1,5- 2 dl hvete eller fint speltmjøl

Siste skvetten med vaniljesaus

Litt melk

Litt smeltet smør

1 ts natron

En pitteliten klype salt

 

Rør kald grøt og egg sammen til en luftig røre og rør sammen alt til slutt.

Stek på turpanna med litt smør eller olje.

Serveres med litt syltetøy, brunost eller bare som de er. 

Sigrid Henjum er fast spaltist på utemagasinet.no. Hun driver Sogndal Lodge og har gitt ut flere turmatbøker.

Her finner du flere gode turmatoppskrifter  

Publisert 30. september 2020 kl 08.00
Sist oppdatert 30. september 2020 kl 08.00

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen