Hovedingrediensene i en bacalao består av klippfisk, tomatsaus og potet og den finnes i utrolig mange versjoner både når det gjelder farge, innhold og smak.
Denne sommeren tilbyr Real Turmat den tradisjonsrike retten som frysetørket turmat.
Real har valgt en relativt «normal» versjon som er tomatbasert og har en middels styrke som kan passe til de aller fleste av våre eksisterende og nye kunder/brukere.
Det er brukt krydder som skal gi en forventet smak fra første bit, men også gi en god og behagelig ettersmak som varer en stund.
Det er ikke praktisk å benytte klippfisk i en ubehandlet form, så det er blandet inn litt vanlig torsk for å få en optimal konsistens på retten. Det er Reinøy Sjømat som leverer fisk til Real, og det har vært en del runder rundt kasserollene før de kunne gå i gang med storskalaproduksjon.
De har også tatt i bruk en ny type potet til denne retten som har en litt fastere konsistens.
– Vi har ikke benyttet klippfisk tidligere, så det har vært en ny erfaring for oss. Med Drytechs plassering i Nord-Norge er det naturlig at vi også skal ha fokus på fisk og retter med fisk, forteller Fredrik André Hansen.
Frysetørket turmat er som oftest løsningen på tur der vekt spiller en vesentlig rolle.
– Alle som liker og har erfaring med bacalao vil naturlig nok ha en viss forventning når de skal prøve vår versjon. Men vi tror og håper at vi har klart å lage en «folkelig» rett som kan passe de aller fleste når det gjelder smak og innhold, sier Hansen.