Vil du lage noe ekstra godt på tur uten at det blir altfor komplisert, er quesedillas noe som kan falle i smak hos både store og små.
Quesedillas smaker minst like godt ute som hjemme, og det kan varieres med det du liker best. Hva med å gjøre turmaten til et turprosjekt i seg selv?
Dette trenger du til fire personer:
En pakke tortilla-lefser
Revet jarlsbergost
En pakke krydret kalkunskinke
To modne avokadoer
En lime
Et hvitløksfedd
Maldonsalt og grov pepper
Et par never fersk koriander
To stengler vårløk i skiver
Smør til steking
Slik gjør du:
Først litt om pakkingen av maten. Jeg anbefaler deg å følge rådene om holde maten kjølig i sekken, som du finner her.
Når det gjelder urter, så er det ingen vits i å ta med hele potta i sekken. Riv heller av så mye du trenger, og legg i en tett boks.
Ha oppi noen dråper med iskaldt vann, så holder urtene seg friske og fine i mange timer! Dette gjelder også vårløk, kutt opp på forhånd og legg sammen med korianderen.
Lefsene skal være gyldne, sprø og så flate som mulig! Bruk en tallerken eller en liten flat gjenstand til å presse lefsehalvdelene sammen. Yummi!
Vel framme er det bare å sette fram alle ingrediensene. Lag guacamolen ferdig først.
Kutt hvitløk i små biter, og mos sammen med avokadoene. Ha i limesaft og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Så er det tid for hovedretten. Ha smør i panna, varm opp, og legg klar en lefse. På den ene halvdelen tar du to skiver krydderskinke, litt revet ost, vårløk og koriander. Brett lefsa, og legg det hele over i panna.
Press ned med en flat tallerken eller lignende mens du steker, quesedillaene skal bli «faste» og flate! Når osten har begynt å smelte litt, snur du og steker på den andre siden. Hvis du har stor nok panne, kan du gjerne steke to lefser mot hverandre om gangen. Ta da pålegg på hele lefsa, og legg en annen over.
Når lefsene er gyldne og sprø på begge sider, er de ferdige. Server med guacamole og friske urter, og nyt!
Et herlig og enkelt lite måltid! Myye bedre enn kjedelige brødskiver, jeg lover!
Turmat
Ragnhild Moen Holø bor på Lillehammer, og jobber som journalist. Fritiden bruker hun aller helst ute, og hun digger å kokkelere ute. Når barna er med på tur må det være mat som alle i familien liker. På turer uten barn, som gjerne går lengre og høyere, er det mer voksen mat på menyen. Sjekk ut bloggen til Ragnhild her.