/ Turmat

Toast med hjemmelaget karridressing

Få oppskrift på Sigrid Henjum sine sandwich med hjemmelaget dressing. Dette er turmat som egner seg særlig godt til sommerens utflukter.

Sist oppdatert: 23. juni 2022 kl 14.30
tursandwich
TUR-SANDWICH: Medbrakt niste kan heve turen med flere hakk. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Brødskiver kan du klargjøre hjemme og diske opp med som nydelige sandwich ute på tur.

Disse sandwichene er gode når de blir servert kalde, og fantastiske når de er grillet på bål eller gass. 

Sprø skorpe, saftig dressing og smeltet ost er en uslåelig kombinasjon!

Kyllingkarri

Nok til 3 store sandwich  

1/2 godt brød, gjerne et litt stort håndverksbrød

300 g stekt kyllingfilet skåret i skiver

3 tomater i skiver

150 g revet ost eller skivet ost

1/2 rødløk i skiver

Karri-dressing  

4 ss rømme

4 ss majones

2 ss lake fra sylteagurk eller lignende

1 ss curry-pulver (sterk eller mild etter eget ønske) 

Smør karridressing på skivene, legg på kylling, tomat, rødløk og ost. Trykk skivene godt sammen.

grilla sandwich
SANDWICH MED KARRI-DRESSING: Nytes kald eller varm. Foto: Sigrid Henjum

Sandwich med brie og grillet paprika  

Nok til 3 store sandwich

1/2 godt brød, gjerne litt stort håndverksbrød  

200 g brie eller lignende, ta gjerne noe lokal ost

200 g spekeskinke

6 ss rød pesto

1-2 grillet paprika

Litt olje og salt 

Gni paprikaen inn med litt olje og salt før du griller den.

Trykk paprikaen ned med en stekespade eller legg en sten på for å få grillet hele flaten på begge sider. 

Smør rød pesto på alle skivene, dander med brie, spekeskinke og ferdig grillet paprika. 

Hjemmelaget rød pesto

150 g soltørket tomat i olje

50 g parmesan eller hvit geitost

50 g pinjekjerner eller cashewnøtter

1-2 fedd hvitløk

1-1,5 dl nøytral olje

Smak evt til med litt salt

Kjør alt i en food-prosessor til du har en passe konsistens. Pakk en og en sandwich inn i folie eller matpapir. 

Folien kan du bruke på grillen eller bålet for å varme og få smeltet osten, men sandwichen blir best med sprø skorpe og da må folien av på slutten. 

Server gjerne med litt grønt fra naturen. Bergmynte, geitrams, løvetann eller noen surblad. 

God lønsj! 

Flere turmatoppskrifter

TURMAT

Sigrid Henjum er turmat-ekspert på utemagasinet.no. Sigrid har lang erfaring som både turguide og kokk, og driver nå Sogndal Lodge & Guiding. Hun har også skrevet boka Et Ute, med turvennlige matoppskrifter.  

Publisert 5. juli 2021 kl 08.00
Sist oppdatert 23. juni 2022 kl 14.30

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen