Brødskiver kan du klargjøre hjemme og diske opp med som nydelige sandwich ute på tur.
Disse sandwichene er gode når de blir servert kalde, og fantastiske når de er grillet på bål eller gass.
Sprø skorpe, saftig dressing og smeltet ost er en uslåelig kombinasjon!
Kyllingkarri
Nok til 3 store sandwich
1/2 godt brød, gjerne et litt stort håndverksbrød
300 g stekt kyllingfilet skåret i skiver
3 tomater i skiver
150 g revet ost eller skivet ost
1/2 rødløk i skiver
Karri-dressing
4 ss rømme
4 ss majones
2 ss lake fra sylteagurk eller lignende
1 ss curry-pulver (sterk eller mild etter eget ønske)
Smør karridressing på skivene, legg på kylling, tomat, rødløk og ost. Trykk skivene godt sammen.
Sandwich med brie og grillet paprika
Nok til 3 store sandwich
1/2 godt brød, gjerne litt stort håndverksbrød
200 g brie eller lignende, ta gjerne noe lokal ost
200 g spekeskinke
6 ss rød pesto
1-2 grillet paprika
Litt olje og salt
Gni paprikaen inn med litt olje og salt før du griller den.
Trykk paprikaen ned med en stekespade eller legg en sten på for å få grillet hele flaten på begge sider.
Smør rød pesto på alle skivene, dander med brie, spekeskinke og ferdig grillet paprika.
Hjemmelaget rød pesto
150 g soltørket tomat i olje
50 g parmesan eller hvit geitost
50 g pinjekjerner eller cashewnøtter
1-2 fedd hvitløk
1-1,5 dl nøytral olje
Smak evt til med litt salt
Kjør alt i en food-prosessor til du har en passe konsistens. Pakk en og en sandwich inn i folie eller matpapir.
Folien kan du bruke på grillen eller bålet for å varme og få smeltet osten, men sandwichen blir best med sprø skorpe og da må folien av på slutten.
Server gjerne med litt grønt fra naturen. Bergmynte, geitrams, løvetann eller noen surblad.
God lønsj!
Flere turmatoppskrifter
TURMAT
Sigrid Henjum er turmat-ekspert på utemagasinet.no. Sigrid har lang erfaring som både turguide og kokk, og driver nå Sogndal Lodge & Guiding. Hun har også skrevet boka Et Ute, med turvennlige matoppskrifter.