Noen ganger kommer man ikke unna pølser på tur, og det er helt greit. Det viktigste er å være ute og ha det gøy. Du kan selvsagt kjøpe lomper og varme de i stekepannen.
Men er her er det også en mulighet til å gjøre litt ekstra, kose seg ved bålet, eller imponere svigermor med hjemmelagde lomper.
Ingredienser
Nok til 6-8 lomper
1 pose potetmos-pulver (gjerne med melk)
3 dl vann (eller melk hvis du har pulver uten melk)
2 dl hvetemel
Litt smør til steking
Framgangsmåte
Hjemme: Ta en pose med potetmospulver med melk i en bolle. Ha i hvetemel, litt rugmel eller speltmel, ta det du har. Frakt det med ut på tur i ein brødpose, ferdig blandet.
Ute: På tur kan du blande vann rett i posen. Lag en knute som du vet at du får opp igjen, og behold litt luft i posen. Kna blandingen i posen slik at du får en jevn og litt bløt deig. Når alt er blandet, klemmer du ut luften av posen og lager en ny knute.
Klipp til et passelig stort hull i ene hjørnet. Nå kan du klemme ut den bløte røren i en ferdig smurt stekepanne på primusen eller bålet. Bruk en skje eller stekespade som du dypper i vann (eller i snøen), før du stryker ut røren til en flat lompe. Snu og stek på begge sider. Bruk gjerne litt smør til steking.
De blir ikke like perfekte og tynne som de på butikken, men disse lompene er varme og gode, ferske, og du har laget dem selv..
Klart til servering med en god pølse eller annet inni!
Inspirert? Her finner du enda flere turmatoppskrifter.