Å lage pakistansk mat tar tid, da ingrediensene skal bli møre og smakene skal godgjøre seg.
Til fordel så smaker det deretter også. Når man først skal lage pakistansk kebab er det fint å sette av en kveld før man drar på tur, gjerne lage en del ekstra enn det du behøver.
Slik forbereder man framtidige turretter og legger i fryseren. Når dagen er der, så er det en ting mindre å tenke på, og man kan imponere med en ny vri ute.
Denne retten er inspirert av pakistanske oppskrifter opp gjennom årene. Mamma lærte dette til meg i år under korona-utbruddet, og jeg har laget min egen lille vri.
Det er ganske vanlig til å være meg, da jeg er umulig på å følge oppskrifter slavisk og bare må improvisere mot en bedre versjon, etter min smak. Min smak er mat med utsikt.
Dermed tok jeg med meg mitt kjøkken ut, og lagte pakistansk kebab som turleder for Stavanger Turistforening.
Da dro vi på hverdagseventyr midt i en hverdag og sov i hengekøye, og dro på jobb dagen etterpå.
PAKISTANSK KEBAB I PITA
10 stk
Kebab:
800 g storfekjøttdeig
4 stk egg
1 pose National seekh kebab (fås i internasjonale matbutikker)
5 ts finhakket ingefær
2 stk rød chili (mildere versjon: dryss på som tilbehør)
1 pk vårløk
3 ss potetmel
Fersk koriander (jo mer, jo bedre)
Pitabrød
10 stk
Jeg kjøper pitabrødene. Jeg synes det er godt å spare tid, dessuten selges det som en frysevare, og det er genialt å ha med på tur da det holder seg ferskt samtidig som det er tint til middag.
Jeg liker dem uansett best etter en omgang på bålet.
Salat
2 paprika
2 agurker
2 crispy salat
400 g cherrytomater
Dressing
SalatMestern hvitløksdressing
Heera Tamarind (kan kjøpes fra internasjonale matbutikker)
Framgangsmåte
Fjern frøene inni chili. Finhakk ingefær og kjør i blenderen med chili.
Grovhakk koriander.
Bland så dette i en kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene til kebaben. Blandes godt og lenge i ca. 10 minutter til det blir en grøtaktig utseende.
Olje inn en langpanne der hamburgere skal plasseres og skru ovnen til 200 grader.
Form dem som tykke, runde hamburgere på størrelsen til pitabrødet, og legg dem på brettet.
Stek gjerne en liten smaksprøve først, og tilpass med salt om nødvendig.
Ha dem midt i ovnen til de kun blir halvveis stekt.
Ta dem så med deg ut på tur og stek varme pakistanske kebab.
Spis dem over bålet på en rist, eller stek dem på turbrenneren.
Uansett hvor du ønsker å ha et smakfullt måltid, så er de perfekte å fryse ned for å ta med hvor som helst – når som helst. God middag og god tur!
Amy Mir er turleder i Stavanger turistforening og har mange lange turer bak seg.