Vi kaster for mye mat som er fullt spiselig. Renovasjonsselskapet i bygda mi sier at halvparten av maten vi kaster kunne vi ha spist!
Jeg lider heldigvis ikke av gått ut på dato-skrekk og kaster ikke mye mat. Det er mye mestring i å bruka opp restene i kjøleskapet til gode retter. I tillegg smaker maten alltid bedre ute. Prøv du også!
Kanskje har du igjen et par kokte poteter igjen etter gårdagens middag, og vips – så har du gode middags eller lunsjvafler som du kan fylle og bruke til alt.
Jeg la inn litt grønn salat og en stekt fiskekake som tilbehør. Perfekt enkel utemat med hele familien på slep!
Oppskrift på potetvafler
3 kokte poteter
4 egg
1-2 dl hvetemel
1 dl sur melk eller surmelk, eller en yoghurt-rest
1 dl melk (eller 2 dl melk om du ikke har surmelk)
50 g smelta smør eller olje
En klype salt
Disse oppskriftene har jeg laget på slump, fordi man vet jo aldri hvor mye man har av rester.
Ta det du har og prøv deg fram!
Røra skal bli litt tjukk, men likevel som tynn grøt!
Sigrid Henjum er fast spaltist hos utemagasinet.no. Hun driver Sogndal Lodge og hun har skrevet flere populære turmat-bøker. Her finner du flere turmatoppskrifter.