/ Turmat

Vafler som turlunsj

Salte vafler egner seg fint som turmat. Hvis du har poteter til overs etter middagen, kan du godt putte dem i vaffelrøra og spise som niste.

Sist oppdatert: 11. oktober 2022 kl 16.14
potetvafler
OVERSKUDDSMAT: Vafler kan lages på mange måter, og ofte av rester du har igjen i kjøleskapet. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Vi kaster for mye mat som er fullt spiselig. Renovasjonsselskapet i bygda mi sier at halvparten av maten vi kaster kunne vi ha spist! 

Jeg lider heldigvis ikke av gått ut på dato-skrekk og kaster ikke mye mat. Det er mye mestring i å bruka opp restene i kjøleskapet til gode retter. I tillegg smaker maten alltid bedre ute. Prøv du også! 

Kanskje har du igjen et par kokte poteter igjen etter gårdagens middag, og vips – så har du gode middags eller lunsjvafler som du kan fylle og bruke til alt.

Jeg la inn litt grønn salat og en stekt fiskekake som tilbehør. Perfekt enkel utemat med hele familien på slep!  

Oppskrift på potetvafler   

3 kokte poteter

4 egg

1-2 dl hvetemel

1 dl sur melk eller surmelk, eller en yoghurt-rest

1 dl melk (eller 2 dl melk om du ikke har surmelk)

50 g smelta smør eller olje

En klype salt

 

Disse oppskriftene har jeg laget på slump, fordi man vet jo aldri hvor mye man har av rester.

Ta det du har og prøv deg fram!

Røra skal bli litt tjukk, men likevel som tynn grøt!  

 

Sigrid Henjum er fast spaltist hos utemagasinet.no. Hun driver Sogndal Lodge og hun har skrevet flere populære turmat-bøker. Her finner du flere turmatoppskrifter.  

Publisert 11. oktober 2022 kl 16.14
Sist oppdatert 11. oktober 2022 kl 16.14

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen