Omnia er en liten bakerovn som passer sammen med primus og gass.
Dermed er det fullt mulig å bake brød og annet på turer der matlagingen er en del av kosen.
Brød med ost og soltørket tomat i Omnia
1/4 dels pakke med fersk gjær
1 dl grovt sammalt hvetemel
4,4 dl fint hvetemel
1 dl solsikkefrø
1 god klype salt
1 ss honning
2,5 dl vann
Litt olje
Raspet ost
Soltørkete tomater i strimler
Bland først ut gjæren i det kalde vannet og ha i alt det tørre.
Bland godt sammen og ha litt olje i på slutten og jobb litt med deigen med fingrene.
La deigen stå over natten i kjøleskap eller ute i 4-10 grader.
Ta deigen og dra den litt utover på et fat, skjærefjøl eller lignende. Strø masse ost og tomat på og klem sammen på toppen til ei pølse.
Vri og dra pølsa rundt til den blir omtrent 40 cm lang, og legg den ned i silikonforma. Trykk sammen endene og strø gjerne litt mer ost på.
Stekes på rundt 180 grader i 30 minutter.
Server med humuspålegg eller noe annet godt du har lyst på!
Her er oppskrift på hummus, som du lager hjemme før tur:
Humuspålegg
175 g bløte kikerter på boks (hell av væsken)
1 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
2 ss tahini (sesamfrøpasta)
En klype kajannepepper eller litt chiliolje
Salt, pepper
En skvis med sitron eller lime
Kjør alt til en jevn masse med en stavmikser, og ta med ut på tur i en boks!
Her er en annen variant: Brødbaking i kajakk
Sigrid Henjum er fast turmatspaltist på utemagasinet.no. Her finner du flere oppskrifter.
TIPS OSS!
Har du en god turmat-oppskrift du vil dele med flere? Tips oss!