/ Turmat

Lag nybakt brød på tur

Lite smaker bedre enn nybakt brød, og det er fullt mulig å lage på tur. Her får du oppskrift på Sigrid Henjum sitt brød med ost og soltørket tomat, bakt i Omnia-ovn på primus.

Sist oppdatert: 11. november 2021 kl 10.51
NYBAKT BRØD: Ferskt brød er luksus på tur. Foto: Sigrid Henjum
NYBAKT BRØD: Ferskt brød er luksus på tur. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Omnia er en liten bakerovn som passer sammen med primus og gass.

Dermed er det fullt mulig å bake brød og annet på turer der matlagingen er en del av kosen.

Les test av Omnia Miniovn  

Brød med ost og soltørket tomat i Omnia    

1/4 dels pakke med fersk gjær 

1 dl grovt sammalt hvetemel 

4,4 dl fint hvetemel 

1 dl solsikkefrø 

1 god klype salt 

1 ss honning 

2,5 dl vann 

Litt olje 

Raspet ost 

Soltørkete tomater i strimler 

  

Bland først ut gjæren i det kalde vannet og ha i alt det tørre.

Bland godt sammen og ha litt olje i på slutten og jobb litt med deigen med fingrene.

La deigen stå over natten i kjøleskap eller ute i 4-10 grader.  

Ta deigen og dra den litt utover på et fat, skjærefjøl eller lignende. Strø masse ost og tomat på og klem sammen på toppen til ei pølse.

Vri og dra pølsa rundt til den blir omtrent 40 cm lang, og legg den ned i silikonforma. Trykk sammen endene og strø gjerne litt mer ost på.

Stekes på rundt 180 grader i 30 minutter.  

SILIKONFORM: Denne er lett å rengjøre i vann, en fordel på tur. Foto: Sigrid Henjum
SILIKONFORM: Denne er lett å rengjøre i vann, en fordel på tur. Foto: Sigrid Henjum

Server med humuspålegg eller noe annet godt du har lyst på!

Her er oppskrift på hummus, som du lager hjemme før tur:  

  

Humuspålegg   

MMM: Nystekt brød med hummus. Foto: Sigrid Henjum
MMM: Nystekt brød med hummus. Foto: Sigrid Henjum

175 g bløte kikerter på boks (hell av væsken) 

1 fedd hvitløk 

1/2 dl olivenolje 

2 ss tahini (sesamfrøpasta) 

En klype kajannepepper eller litt chiliolje 

Salt, pepper 

En skvis med sitron eller lime 

  

Kjør alt til en jevn masse med en stavmikser, og ta med ut på tur i en boks!

Her er en annen variant: Brødbaking i kajakk

Sigrid Henjum er fast turmatspaltist på utemagasinet.no. Her finner du flere oppskrifter.

TIPS OSS!

Har du en god turmat-oppskrift du vil dele med flere? Tips oss!

Publisert 11. november 2021 kl 10.38
Sist oppdatert 11. november 2021 kl 10.51

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen