Makaroni og ost er en god klassisk kombinasjon. Denne oppskriften som presenteres her er utviklet til å egne seg veldig godt til tur.
I tillegg er det en vegetarrett.
Spar vekt ved å tørke ingrediensene
Oppskriften inneholder tørket hvitløk, jalapeños og salatløk/kepaløk.
Parmesan er det sjelden vits i å tørke, så tørt som det er fra før, men cheddar får faktisk 2/3 av sin vekt når den tørkes.
Ikke prøv å gjøre overflaten sprø ved å bruke gassbrenneren slik noen gjør på kjøkkenet. Det har jeg prøvd, og det fungerte dårlig.
Ingredienser
2 personer (1739 kcal)
4 dl snarkokt makaroni
2 ss jalapeños
2 hvitløksfedd
1 løk (kepaløk/salatløk)
2 ss hvetemel
4 ss tørrmelk/melkepulver
100 ss revet cheddar
20 g parmesan (gjerne pulverform)
25 g smør
Hjemme
Skjær løk og tørk den. Hakk og tørk gjerne jalapeños.
Tørk revet cheddar i romtemperatur. Pakk alt i en pose, mel og melkepulver for seg, og jalapeno og løk for seg.
Ute
Bløtlegg jalapeños och løk en time i forveien
Hakk hvitløk og fres i smør sammen med jalapeños og løk i en stekepanne.
Kok makaroni al dente og hell av alt vann, utenom ca, 2 dl.
Hell i mel och melkepulver i kasserollen med makaroni og rør godt sammen.
Bland i de freste ingrediensene sammen med all ost og rør om.
La det putre på svak varme i noen minutter til alt har smeltet.
Legg på tallerkener og dander løk på toppen.
Vil du forenkle oppskriften (og bare bruke en kjele) er å droppe å frese hvitløken og ha den i blandingen etter at mel- og melkeblandingen er i.
Flere inspirerende turmatoppskrifter
Vegetarisk turmat
I denne boken får du 95 vegetariske oppskrifter fra hele verden, som er tilpasset fjellturer og andre turer som varer over flere dager.
Forfatter: Oskar Karlin
Utgitt: 2022
Antall sider: 252
Pris: 329,-
Forlag: Calazo
Denne oppskriften er gjengitt med tillatelse fra forlaget