/ Turmat

Lag noe nytt og godt på primusen

All mat kan lagast på primus ute, men her skal du få to heilt nye oppskrifter til utprøving.

Sist oppdatert: 11. januar 2021 kl 16.30
turmat på primus oppskrifter
BERRE PRØV: Eksperimentering med smakar kan like godt gjerast på tur, som heime. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Blir det ofte akkurat dei same rettane på tur? 

Prøv desse oppskriftene, kanskje vert det med ein gong – aldri meir, eller så vert det ein ny favoritt? 

Testpanelet: Maten ser rar ut, men smaken var overraskande god!
TESTPANELET: Maten ser rar ut, men vart overraskande god!

Flygande Jakob

Til svoltne 3 personar 

  • 4 kyllingfiletar

  • 2 bananer

  • 1/3 l fløyte

  • 4 ss Crème Fraîche

  • 200 g bacon

  • 2 ss Sriracha-saus (nydeleg og sterk chilisaus!)

  • Ein stor neve salte peanøtter

Steik kyllingfilet og bacon i bitar med olje eller smør. Steik til dei er nesten gjennomsteikte, før du har i banan-bitar.

Bland i fløyte, Crème fraîche og chilisaus og la alt småkoka i 10 min.

Rett før servering, strø peanøttene på toppen.

TIPS!

Laktoseintolerant?
Prøv kokosmjølk!

rar mat 3
Dette er ein rar svensk rett, og mektige saker. Server som ei gryta med ris, nudlar eller brød til.

 

Rekesuppe

Til 3 personar

  • 1 boks flådde eller hakka tomater

  • 4 dl vatn

  • 2 ss eller ein terning grønsaksbuljong

  • 1 liten pakke med fløyte eller 3 dl H-mjølk

  • 1 1/2 lauk

  • 2,5 ss karri

  • 2 fedd kvitlauk

  • 1 boks hermetiske fersken, omlag 6-7 halve fersken

  • 1 dl lake frå hermetisk fersken

  • 200 g reker i lake

  • Litt olje til steiking

Surr lauk og kvitlauk i litt olje saman med karri. Tilset tomater, vatn, buljong og fløyte. Kok opp. Del fersken opp i små bitar og ha i litt av laken. Hell laken av rekene og bland i. La suppen småkoka i 5 min før servering.

Lukke til!

rar mat 2
rar mat 2

REKER: Fyldig suppe med karri og fløyte.  Dette må du faktisk berre prøva. Rart, men veldig godt. Ei skive grovbrød passar godt til suppa.

Mat på tur

Sigrid Henjum er UTEs faste turmatekspert 

Publisert 11. januar 2021 kl 16.30
Sist oppdatert 11. januar 2021 kl 16.30

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen