Blir det ofte akkurat dei same rettane på tur?
Prøv desse oppskriftene, kanskje vert det med ein gong – aldri meir, eller så vert det ein ny favoritt?
Flygande Jakob
Til svoltne 3 personar
4 kyllingfiletar
2 bananer
1/3 l fløyte
4 ss Crème Fraîche
200 g bacon
2 ss Sriracha-saus (nydeleg og sterk chilisaus!)
Ein stor neve salte peanøtter
Steik kyllingfilet og bacon i bitar med olje eller smør. Steik til dei er nesten gjennomsteikte, før du har i banan-bitar.
Bland i fløyte, Crème fraîche og chilisaus og la alt småkoka i 10 min.
Rett før servering, strø peanøttene på toppen.
TIPS!
Laktoseintolerant?
Prøv kokosmjølk!
Rekesuppe
Til 3 personar
1 boks flådde eller hakka tomater
4 dl vatn
2 ss eller ein terning grønsaksbuljong
1 liten pakke med fløyte eller 3 dl H-mjølk
1 1/2 lauk
2,5 ss karri
2 fedd kvitlauk
1 boks hermetiske fersken, omlag 6-7 halve fersken
1 dl lake frå hermetisk fersken
200 g reker i lake
Litt olje til steiking
Surr lauk og kvitlauk i litt olje saman med karri. Tilset tomater, vatn, buljong og fløyte. Kok opp. Del fersken opp i små bitar og ha i litt av laken. Hell laken av rekene og bland i. La suppen småkoka i 5 min før servering.
Lukke til!
REKER: Fyldig suppe med karri og fløyte. Dette må du faktisk berre prøva. Rart, men veldig godt. Ei skive grovbrød passar godt til suppa.
Mat på tur
Sigrid Henjum er UTEs faste turmatekspert