Beef Jerky er ein type marinert, delvis tørka kjøt. Dette er perfekt turmat som held seg lenge.
Ein kan bruka storfe som er mest vanleg, men også kjøt frå hjort, elg og andre dyr kan nyttast. I denne artikkelen lærer du korleis du kan lage Beef Jerky sjølv.
Beef Jerky er ferdig etter ein halv dag med tørking, så dette er ekspress-speking, samanlikna med tørking av anna mat.
Ingredienser
200 g kjøt i fine tynne strimler
2 ss BBQ saus, HP-saus eller Workshester-saus
1 ts urtesalt
Litt kverna pepar
Her kan du variera med saus og krydder, alt etter korleis du likar det. Nokon likar det med teriayki-saus eller sterk chilisaus.
Bruk kjøt med lite feitt, for feittet tørkar ikkje like godt og gjer at haldbarheita vert dårleg.
Det kan vera lettare å skjera kjøtet i tynne strimlar om kjøtet fortsatt er litt frose.
Bland dei ferdigskorne kjøtbitane med marianden og set alt i kjøleskapet over natta.
Legg dei fint og flatt ut på eit bakepapir og tørk dei i steikeomnen, eller i ein dehydrator på 50 grader.
Avhengig av kor store bitane er treng dei 6-10 timar å å verta tørre. Dei skal vera mjuke men kjennast tørre ut, det er målet.
Mine bitar vart nokså sprø etter ei stund i ein boks, men det var også godt.
Kjøtet held seg lenge om du oppbevarar det kaldt og tørt.
Nyt saman med god drikke, som energi-påfyll i kneika eller i lavvoen, eller som ein fin forrett medan du ventar på middagen.