/ Turmat

Jordskokksuppe er ekte vikingkost

Det er jordskokksesong heile året. Men om våren er dei ekstra saftige og gode. Jordskokksuppe smakar godt på tur.

Sist oppdatert: 1. februar 2023 kl 00.00
METTANDE: Ofte er det godt med noko varmt undervegs, eller som turens høgdepunkt. Foto: Sigrid Henjum
METTANDE: Ofte er det godt med noko varmt undervegs, eller som turens høgdepunkt. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Kjøp jordskokk på butikken eller prøv å dyrke sjølv. Jordskokken veks villig, og den er også lette å dyrke.

Dette er ein grønsak vi åt før poteta kom til Noreg, så dette er skikkeleg vikingkost. 

Den ferdig jordskokksuppa kan du ha med deg på termos og servere i lag med ei god brødskive eller flatbrød på tur.

Litt spekemat til, så har du eit godt måltid med lange tradisjonar.

Suppa er også svært enkel å laga når du på tur!!

Har du smakt jordskokk?

Jordskokksuppe – oppskrift

Til 4 personar

1 liter heilmjølk

1 terning hønsebuljong eller fond

600 g jordskokk

 

Rens jordskokken godt for jord og del opp i bitar. Brukar du tid på å kutta i små bitar, brukar du kortare koketid.

Ha dei tre ingrediensane i ein kjele og kok til jordskokken dett frå kvarandre. Bruk stavmiksar om du er heime, bruk visp om du er ute på tur, og rør godt saman.

Smak til med buljong og evt anna krydder.

Dette vert ein tynn, men smaksrik suppe, men ynskjer du tjukkare suppe, ha gjerne i litt finhakka lauk og litt mindre væske.

Turmat-oppskrifter

Publisert 5. april 2020 kl 07.00
Sist oppdatert 1. februar 2023 kl 00.00
 

Relaterte artikler

 
kantarell skogens gull
Turmat - sanking

De beste matsoppene

indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikk-mat på tur

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen