Kjøp jordskokk på butikken eller prøv å dyrke sjølv. Jordskokken veks villig, og den er også lette å dyrke.
Dette er ein grønsak vi åt før poteta kom til Noreg, så dette er skikkeleg vikingkost.
Den ferdig jordskokksuppa kan du ha med deg på termos og servere i lag med ei god brødskive eller flatbrød på tur.
Litt spekemat til, så har du eit godt måltid med lange tradisjonar.
Suppa er også svært enkel å laga når du på tur!!
Jordskokksuppe – oppskrift
Til 4 personar
1 liter heilmjølk
1 terning hønsebuljong eller fond
600 g jordskokk
Rens jordskokken godt for jord og del opp i bitar. Brukar du tid på å kutta i små bitar, brukar du kortare koketid.
Ha dei tre ingrediensane i ein kjele og kok til jordskokken dett frå kvarandre. Bruk stavmiksar om du er heime, bruk visp om du er ute på tur, og rør godt saman.
Smak til med buljong og evt anna krydder.
Dette vert ein tynn, men smaksrik suppe, men ynskjer du tjukkare suppe, ha gjerne i litt finhakka lauk og litt mindre væske.