/ Turmat

Jordskokksuppe som turmat

Det er jordskokksesong heile året. Men om våren er dei ekstra saftige og gode. Jordskokksuppe smakar godt på tur.

Sist oppdatert: 1. februar 2023 kl 00.00
METTANDE: Ofte er det godt med noko varmt undervegs, eller som turens høgdepunkt. Foto: Sigrid Henjum
METTANDE: Ofte er det godt med noko varmt undervegs, eller som turens høgdepunkt. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Kjøp jordskokk på butikken eller prøv å dyrke sjølv. Jordskokken veks villig, og den er også lette å dyrke.

Dette er ein grønsak vi åt før poteta kom til Noreg, så dette er skikkeleg vikingkost. 

Den ferdig jordskokksuppa kan du ha med deg på termos og servere i lag med ei god brødskive eller flatbrød på tur.

Litt spekemat til, så har du eit godt måltid med lange tradisjonar.

Suppa er også svært enkel å laga når du på tur!!

Har du smakt jordskokk?

Jordskokksuppe – oppskrift

Til 4 personar

1 liter heilmjølk

1 terning hønsebuljong eller fond

600 g jordskokk

Rens jordskokken godt for jord og del opp i bitar. Brukar du tid på å kutta i små bitar, brukar du kortare koketid.

Ha dei tre ingrediensane i ein kjele og kok til jordskokken dett frå kvarandre. Bruk stavmiksar om du er heime, bruk visp om du er ute på tur, og rør godt saman.

Smak til med buljong og evt anna krydder.

Dette vert ein tynn, men smaksrik suppe, men ynskjer du tjukkare suppe, ha gjerne i litt finhakka lauk og litt mindre væske.

Turmat-oppskrifter

Publisert 5. april 2020 kl 07.00
Sist oppdatert 1. februar 2023 kl 00.00
annonse

Relaterte artikler

kantarell skogens gull
Turmat - sanking

De beste matsoppene

chaga som kaffe
Turmat - sanking

Gå på chaga-jakt

indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

annonse
boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

pannekakerøre
Turmat – oppskrifter

Pannekaker på tur

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen