/ Turmat

Stekte pærer med is

Hvis det er noe jeg synes du skal ta med deg fra denne oppskriften, er det at du kan ta med is i termos. Genialt, eller hva?

Sist oppdatert: 14. september 2023 kl 00.00
ingefærstekte epler eller pærer med is
NAM: Ingefærstekte epler med is, med en turvri.
Lesetid: 2 minutter

– Jeg har alltid elsket å spise ute. Å være på tur, ta en skikkelig pause fra byen. Det har på en måte vært en stor del av meg, forteller turmat-entusiast Hanna Olvenmark.

I boken Spis ute deler hun trikset som øker motivasjonen hennes til å lage mat og spise ute, nemlig de tre f-ene.

– De tre f-ene står for «fine folk», «forventninger» og «forberedelser» og jeg kan nesten garantere at hvis du begynner å bruke denne modellen, kommer du å til å sitte utendørs med din medbragte (eller nylagete) mat og kose deg glugg i hjel før du vet ordet av det, sier hun.

hanna olvenmark
SPISER GJERNE UTE: Den svenske turmat-forfatteren Hanna Olvenmark. Foto: Ulrike Pousette

Hennes oppskrift på ingefærstekte pærer egner seg godt for små utflukter, enten en ettermiddag eller på helgetur.

Fordelen med å ta med is på en mattermos, er ikke bare at det er billigere enn kiosk-is, men at du kan ta med deg isen til hvilket som helst sted du digger.

Ingredienser

4 porsjoner • 15 min • vegansk • 0,2 kg CO2e/porsjon

2 pærer

1 ss smør eller margarin

1 ss revet fersk ingefær

 

2 ss råsukker

1 ts kanel

Din favorittis – og så mye du vil ha! Vaniljesaus passer godt til denne.

Hjemme

Legg ingefær, råsukker og kanel i en liten boks.

Legg isen i mattermos. Vaniljesaus kan være et alternativ.

Ute

Skjær pærene i båter.

Tenn stormkjøkkenet. Varm opp en klatt smør/margarin i stekepannen og stek pærene i noen minutter.

Snu de rundt innimellom slik at alle sidene blir varme.

Hell over kryddersukkeret ogfortsett å steke i 2–3 minutter mens du rører rundt så det ikke blir brent. Når pærene er litt myke og sukkeret er blitt brunt, er de ferdige.

Server pærene med isen.

Pakkeliste

• Ingredienser til pærene

• Is i termos

• Skjærebrett, kniv

• Stormkjøkken inkl. rødsprit/gass, lighter/fyrstikker

• Bestikk

Termos som holder isen kald

Jeg foretrekker å bruke mattermos til is siden det blir litt enklere å få ut alt, men en «vanlig» termos eller termokopp funker også.

Hvor lenge holder isen seg uten å smelte?

Det er avhengig av både hvor kald den er fra begynnelsen, og hvor godt termosen din holder på temperaturen. Jeg pleier å regne med et par timer, minst!

Tips

For en veldig rask utedessert, vil jeg anbefale å varme bær på stormkjøkkenet og spise med is til. En enklere dessert skal du lete lenge etter!

sjokoladeis på tur
Les også

Forfatter: Hanna Olvenmark

Forlag: Iris forlag

Antall sider: 65

Utgitt: 2022

Hva synes du om denne saken?

Få enda flere turmatoppskrifter

Publisert 11. september 2023 kl 11.30
Sist oppdatert 14. september 2023 kl 00.00
 

Relaterte artikler

 
kantarell skogens gull
Turmat - sanking

De beste matsoppene

indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikk-mat på tur

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen