– Jeg har alltid elsket å spise ute. Å være på tur, ta en skikkelig pause fra byen. Det har på en måte vært en stor del av meg, forteller turmat-entusiast Hanna Olvenmark.
I boken Spis ute deler hun trikset som øker motivasjonen hennes til å lage mat og spise ute, nemlig de tre f-ene.
– De tre f-ene står for «fine folk», «forventninger» og «forberedelser» og jeg kan nesten garantere at hvis du begynner å bruke denne modellen, kommer du å til å sitte utendørs med din medbragte (eller nylagete) mat og kose deg glugg i hjel før du vet ordet av det, sier hun.
Hennes oppskrift på ingefærstekte pærer egner seg godt for små utflukter, enten en ettermiddag eller på helgetur.
Fordelen med å ta med is på en mattermos, er ikke bare at det er billigere enn kiosk-is, men at du kan ta med deg isen til hvilket som helst sted du digger.
Ingredienser
4 porsjoner • 15 min • vegansk • 0,2 kg CO2e/porsjon
2 pærer
1 ss smør eller margarin
1 ss revet fersk ingefær
2 ss råsukker
1 ts kanel
Din favorittis – og så mye du vil ha! Vaniljesaus passer godt til denne.
Hjemme
Legg ingefær, råsukker og kanel i en liten boks.
Legg isen i mattermos. Vaniljesaus kan være et alternativ.
Ute
Skjær pærene i båter.
Tenn stormkjøkkenet. Varm opp en klatt smør/margarin i stekepannen og stek pærene i noen minutter.
Snu de rundt innimellom slik at alle sidene blir varme.
Hell over kryddersukkeret ogfortsett å steke i 2–3 minutter mens du rører rundt så det ikke blir brent. Når pærene er litt myke og sukkeret er blitt brunt, er de ferdige.
Server pærene med isen.
Pakkeliste
• Ingredienser til pærene
• Is i termos
• Skjærebrett, kniv
• Stormkjøkken inkl. rødsprit/gass, lighter/fyrstikker
• Bestikk
Termos som holder isen kald
Jeg foretrekker å bruke mattermos til is siden det blir litt enklere å få ut alt, men en «vanlig» termos eller termokopp funker også.
Hvor lenge holder isen seg uten å smelte?
Det er avhengig av både hvor kald den er fra begynnelsen, og hvor godt termosen din holder på temperaturen. Jeg pleier å regne med et par timer, minst!
Tips
For en veldig rask utedessert, vil jeg anbefale å varme bær på stormkjøkkenet og spise med is til. En enklere dessert skal du lete lenge etter!
Forfatter: Hanna Olvenmark
Forlag: Iris forlag
Antall sider: 65
Utgitt: 2022