/ Turmat

Havrebar som tursnacks

Dette er mykje kaloriar i ein liten bar med smak av havre og peanøtter. Det er også mogleg å variere med sjokolade, forskjellig tørka frukt og andre nøtter. Her får du ein velprøvd oppskrift

Sist oppdatert: 27. mars 2025 kl 11.51
havrebar energibar turmat
SØTT LOKKEMIDDEL: Å vera sliten og trøytt, vita at det er langt att til toppen, men så å komma på at du har noko utruleg godt i sekken eller lomma. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Ei påliteleg kjelde, Siri Helle, forfattar i Dag og Tid, seier at økologiske havregryn verkeleg er forskjellig frå vanleg havregryn. Det har eg tiltru til og tilrår difor økologiske havregryn av klima- og helsemessige årsakar.

Eg har brukt tranebær og cashewnøtter i denne energibaren. 

Oppskrift

9 dl store økologiske havregryn

200 g sukker

3 egg

3 eggekvitar

1 glas (350 g) peanøttsmør

120 g tranebær/cashewnøtter eller sjokolade

Framgangsmåte:

Visp dei 3 eggekvitane stive og tilset dei andre ingrediensane i ein stor bolle.

 

Bland alt saman med ei sleiv eller miksmaster. Hell deretter røra på bakepapir i ei passeleg form, alt etter kor tjukke du vil ha barane.

Her kan du bestemma korleis du vil ha barane dine.

  1. Steiker du «kaka» 3 centimeter tjukk, vert barane mjuke bitar i plastfolie.

  2. Steiker du ho 1 centimeter tjukk, vert barane sprø barar i matpapir. 

Steikast på 160 grader i 25-30 minutt. 

Stao pao!

Denne saken er skrevet av
Sigrid Henjum
Sigrid Henjum har vært turmat-spaltist i UTE i mange år. Siste bok: Et meir ute.
Les også

Publisert 27. mars 2025 kl 11.49
Sist oppdatert 27. mars 2025 kl 11.51
 

Relaterte artikler

 
indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikk-mat på tur

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen