Dette er genial turmat og middagsrett. Bruk ingredienser du har tilgjengelig, eller som du likar best.
Her er eit forslag som i hvert fall vi har gode erfaringar med!
Turmiddag
Til 4 svoltne personar
8 grove lefser eller potetkaker
600 g kjøtdeig av hjort, storfe eller elg
1 ss godt smør til steiking av kjøt og sopp
3 ss solbærsirup eller anna konsentrert saft av til dømes rips og bringebær
1 pakke seterrømme
150 g sopp, aromasopp frå butikken eller kantarell/piggsopp frå skogen
1 raudlauk
Litt grønkål, om lag 3 store blad
2 raspa eple
1 pakke Snøfrisk (med kantarell om du finn den varianten)
Nokre tyttebær
Salt og pepar
Framgangsmåte
Smør ost på den eine sida av alle lefsene.
Steik kjøtdeigen godt, krydra godt med salt og pepar.
Bland i eit beger med sæterrømme og ha i solbærsirup.
Steik soppen for seg med litt smør, salt og papar.
Legg ei tjukk stripe midt på lefsa med kjøtblandinga. Strø over finhakka raudlauk, grønkål, raspa eple og til slutt nokre tyttebær.
For ei smaksoppleving!
Pakk lefsene inn i matpapir og et dei kalde eller bruk aluminumsfolie om du vil varma dei på bålet.
Du kan også bruka ei steikepanna med lok over svak varme, for å varma dei litt før servering.
Retten kan brukast både som nistemat og fullverdig middag på tur.
TIPS
Er du ein brunost-elskar kan du byta ut sirupen i kjøtfyllet med 5-10 skiver med brunost eller brun geitost. Det blir knallgodt!