/ Turmat

Grønne lefser på primus

Sigrid Henjum disker opp med knall grønne lefser på neste tur.

Sist oppdatert: 18. mars 2024 kl 15.00
grønne lefser
GRØNNSAKSLESFSER: Tortilla med en vri. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Grønne lefser er ikke hverdagskost, og de gir en god smak av vår. 

Røra har jeg blandet sammen hjemme. Aller lettest er det om du har en stavmikser tilgjengelig. 

Ingredienser

130 g fersk spinat

50 g ramsløk eller 1 ss ramsløkpesto

5 egg

6 dl melk

5 dl hvetemel

1 ts salt (bruk litt mindre om du bruker ramsløkpesto)

Litt pepper

 

2 ss Crème Fraîche 

50 g smeltet godt smør eller 0,5 dl olje

Framgangsmåte

Bland alt sammen i en blender eller med stavmikser hjemme.

Ha på en flaske og ta med ut på tur.

Bruk en god steikepanne eller ha i litt smør ved steking. 

Lefsene er gode som de er, men enda bedre med fyll:

Jeg stekte en pakke kjøttdeig, hadde i litt salt, pepper og omtrent 3 ss tomatpuré. På toppen strødde jeg på på rikelig med mozzarella og litt revet hvitost. 

Pynt gjerne med litt spinatblad eller andre grønnsaker som kan passe.

grønnsakslefser turmat
NY VRI: Røra gjør du i stand hjemme. Foto: Sigrid Henjum

Sigrid Henjum er fast turmatspaltist på utemagasinet.no. Du finner enda flere oppskrifter her.

LES OGSÅ
LOGAN-BRØD: Solid energi på tur. Foto: Sigrid Henjum
FARGERIK PASTA sigrid henjum
turmiddag

Publisert 6. mai 2021 kl 08.00
Sist oppdatert 18. mars 2024 kl 15.00
 

Relaterte artikler

 
kantarell skogens gull
Turmat - sanking

De beste matsoppene

indisk turmat
Turmat - middag

Indisk linsegryte

in the can chili con carne
Testet: Turmat på boks

Chili Con Carne på boks

in the can ertesuppe
Test av hermetikk-mat på tur

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen