Grønne lefser er ikke hverdagskost, og de gir en god smak av vår.
Røra har jeg blandet sammen hjemme. Aller lettest er det om du har en stavmikser tilgjengelig.
Framgangsmåte
130 g fersk spinat
50 g ramsløk eller 1 ss ramsløkpesto
5 egg
6 dl melk
5 dl hvetemel
1 ts salt (bruk litt mindre om du bruker ramsløkpesto)
Litt pepper
2 ss Crème Fraîche
50 g smeltet godt smør eller 0,5 dl olje
Bland alt sammen i en blender eller med stavmikser hjemme. Ha på en flaske og ta med ut på tur. Bruk en god steikepanne eller ha i litt smør ved steking.
Lefsene er gode som de er, men enda bedre med fyll
Jeg stekte en pakke kjøttdeig, hadde i litt salt, pepper og omtrent 3 ss tomatpuré.
På toppen strødde jeg på på rikelig med mozzarella og litt raspet hvitost.
Pynt gjerne med litt spinatblad eller andre grønnsaker.
Se også oppskrift på potetlefser på primus!
Sigrid Henjum er fast turmatspaltist på utemagasinet.no. Du finner enda flere oppskrifter her.