Det finnes mange typer gresskar, men vi har brukt det som du oftest finner i butikken og som heter hokaido-gresskar. Du kan også dyrke det lett selv. Fargen er fin, fra gul til oransje.
Denne suppen er rik på gode vitaminer, fiber og antioksidanter. Gjør du suppen brennhet med chili i tillegg vil den varme både kropp og sjel.
Ingredienser
Suppe til 3-4 personer
Ca. 700 g gresskar uten frø/innmat
1,1 liter vann
3 ss kyllingkraft eller en buljongterning
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2-3 gulrøtter
1 ss eplesidereddik
1 liten chili eller 1 ss sriracha-saus/chilisaus
Smør eller olje til steiking
Salt
Pepper
Slik gjør du
Vask gresskaret på utsiden, men ikke skrell det. Ta ut frøene og del gresskaret i store biter.
Del opp gulrøttene og løken også i store biter. Hvitløksfeddene kan være hele.
Ha alt i en vid kjele sammen med olje eller smør til steking. Bruk høy varme og la bitene få en anelse brunfarge. Ha i litt eplesidereddik om du har.
Hell over vann og buljong eller kraft.
Sett på lokk og la det koke i 1 time. Bruk stavmikser og kjør alt til en glatt suppe.
Smak til med salt, pepper og chilisaus.
Du kan også bruke en hel chili som du har i sammen med grønnsakene.
Server i en kopp eller skål, og gjør det gjerne til et skummelt halloweenfjes!
Hvis du vil lage gresskarsuppe ute på tur
Du kan selvsagt også lage suppen på tur ute i det fri og uten stavmikser.
Bruk litt tid på å finkutte alle ingrediensene, så gjør det ingenting med små biter og litt motstand i suppen.
Server gjerne med brød eller en nistepakke med en god ost eller spekeskinke.