Peanøtter er et kjent turfølge. Næringsrik, med mye fett, proteiner, vitaminer og mineraler. Dessuten er dette en nokså billig nøtt i forhold til mange andre nøtter du får kjøpt i butikken.
Smaken av peanøtt sammen med noe søtt og salt er digg, bare prøv denne oppskriften så får du smake!
Denne oppskriften ble til før en familietur oppe i skogen, etter at det hadde vært salg på peanøtter og bananene på disken begynte å bli brune. Da ble det gode turboller!
Ingredienser
Nok til 9 boller
1,5 moden banan (gjerne med brune prikker på skallet)
150 g salte, ristede peanøtter
1 egg
40-50 g (glutenfrie) havregryn (eventuelt havremel)
Selve røren lager du på to minutter, og etter en kort runde i ovnen er turbollene klare for hvilket som helst eventyr.
Framgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk stavmikser eller blender. Jeg brukte en bolle som hører til stavmikseren med en roterende kniv oppi.
Hvor mye havregryn eller -mel du skal ha i, avhenger av hvor store bananene er. Røren skal vere som en tykk grøt, men heller ikke for tørr. Akkurat passe 😊
Form bollene med en spiseskje eller isskje og stek i 12-15 minutter på 200 grader med et bakepapir under, midt i ovnen.
Velger du å bruke turstekepannen bruker du en spiseskje, men trykker bollen flat. Stek på begge sider til du får en gyllen farge.
Server med godt smør, syltetøy eller ost.
God tur!