/ Turmat

Gilde satser på ny turmat-serie

Real Turmat og Firepot får en ny konkurrent når Gilde Turmat entrer markedet.

Sist oppdatert: 13. april 2021 kl 14.20
Gilde turmat
GILDE TURMAT: Tørket turmat er nysatsing for Gilde og Nortura, som blir å finne i butikker over hele landet.
Lesetid: 2 minutter

Tørket mat veier lite, i tillegg til at det gir rask næring, noe som ofte er et  vesentlig poeng når du er på tur. Nå blir det også enda enklere å få tak i denne typen mat i dagligvarebutikken.  

Gildes turmat-poser kom i norske butikker i februar, men det er først nå mange er i ferd med å få øynene opp for dem, med en landsdekkende reklamekampanje.  

Tørking av mat er en eldgammel konserveringsmetode, og smart på turer der vekt og plass spiller en rolle.

Rettene er vakuumpakket og måltidet tilberedes på en enkel måte ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i, og klare til å spises etter åtte-ti minutter. Det er foreløpig to smaker som er tilgjengelige – lapskaus, pasta bolognese, men biffgryte vil komme i løpet av året.

Gilde har lagt vekt på at smakene skal være milde og tilpasset alle aldre. 

Tanken er at dette skal være god og enkel mat å tilberede på fjellturer og jakt, når man trenger å bli godt og mett, og at det er like enkelt å lage som pølser på termos. Posene har en holdbarhet på to år. 

– Tur til folket er vår profil. Det er nok mange som ikke kjenner til hva drytech er, og som nå kan oppdage det når de ser det i butikken. Det andre er at disse er tilgjengelig i matbutikker over hele landet, sier Mari Hagerup, som er kommunikasjonssjef i Nortura.

Alle Coop-butikker og en del butikker i Norgesgruppen har tatt inn Gildes turmat, som blir produsert på Rondane Produksjon, i Norturas gamle slakteriokaler på Otta. 

Gilde har fått med seg Den norske Turistforening som samarbeidspartner, som vil ta inn produktene på sine hytter. Designet på turmatpakkene gjenspeiler DNTs merking av sommer – og vinterløyper i marka. 

Publisert 13. april 2021 kl 14.20
Sist oppdatert 13. april 2021 kl 14.20

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen