Aller best er selvsagt fisk som du har fanget selv. Mens du sløyer fisk, går gjerne tankene til hva og hvordan du skal nyte det neste måltidet.
Denne oppskriften egner seg like godt ute på tur, eller om du spiser den når du kommer hjem igjen.
Utstyr: Stekepanne, kjele, primus
Dette trenger du
Ingredienser
Ørret, røye eller laks (kan også bruke hvit fisk)
Spinat (fersk eller frosset)
Fløte
Soyasaus
Cherrytomater
Mandelpotet
Hvetemel, salt og pepper
Smør eller olje til steking
Fremgangsmetode
• Sett potetene på kok og beregn resten av prosessen etter potetenes koketid
• Lag en melblanding i forholdene: 3 ss hvetemel, ½ ss salt, 1 ts pepper
• Rull fisken møysommelig i melblandingen (med rund fisk, lag først mange små snitt inn til ryggen på hver side)
• Stek fileten i smør med skinnsiden ned på middels-sterk varme, til skinnet blir sprøtt. Snu den mot slutten. Rund fisk stekes på begge sider til beinene begynner å løsne.
• Ta ut fisken, og stek spinaten til den blir myk.
• Ha oppi fløte, rør om og smak til med soyasaus, før fisken legges tilbake med hele cherrytomater.
• La retten surre i stekepanna i ti minutter, mens du snur og vender den i sausen.
• Potetene er ferdig når du kan stikke en gaffel lett igjennom den.
Velbekomme!