/ Turmat

Fersk ørret med spinat og fløtesaus

Kan det friste med stekt fisk rullet i mel, surret i fløtesaus, servert med med spinat, tomater og kokte mandelpoteter?

Sist oppdatert: 16. august 2024 kl 10.35
ørret surret i rømme
SNADDER: Lite smaker bedre enn selvfangst, enten du spiser ute eller når du kommer hjem. Foto: Kjell-Harald Myrseth
Lesetid: 2 minutter

Aller best er selvsagt fisk som du har fanget selv. Mens du sløyer fisk, går gjerne tankene til hva og hvordan du skal nyte det neste måltidet.

Denne oppskriften egner seg like godt ute på tur, eller om du spiser den når du kommer hjem igjen.

Utstyr: Stekepanne, kjele, primus

filetere fisk
Les også

Dette trenger du

Ingredienser

  • Ørret, røye eller laks (kan også bruke hvit fisk)

  • Spinat (fersk eller frosset)

  • Fløte

  • Soyasaus

  • Cherrytomater

  • Mandelpotet

  • Hvetemel, salt og pepper

  • Smør eller olje til steking

ørret surret i rømme
SNADDER: Lite smaker bedre enn selvfangst, enten du spiser ute eller når du kommer hjem. Foto: Kjell-Harald Myrseth

Fremgangsmetode

• Sett potetene på kok og beregn resten av prosessen etter potetenes koketid

• Lag en melblanding i forholdene: 3 ss hvetemel, ½ ss salt, 1 ts pepper

• Rull fisken møysommelig i melblandingen (med rund fisk, lag først mange små snitt inn til ryggen på hver side)

• Stek fileten i smør med skinnsiden ned på middels-sterk varme, til skinnet blir sprøtt. Snu den mot slutten. Rund fisk stekes på begge sider til beinene begynner å løsne.

• Ta ut fisken, og stek spinaten til den blir myk.

• Ha oppi fløte, rør om og smak til med soyasaus, før fisken legges tilbake med hele cherrytomater.

• La retten surre i stekepanna i ti minutter, mens du snur og vender den i sausen.

• Potetene er ferdig når du kan stikke en gaffel lett igjennom den.

Velbekomme!

natronkake på bål, svele, lapper
Les også
Publisert 16. august 2024 kl 10.33
Sist oppdatert 16. august 2024 kl 10.35

Relaterte artikler

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen