/ Turmat

Energikake med frukt og honning

Dette er ei nydeleg kake som held seg lenge, ho vert faktisk berre betre med tida. Det er mogleg å eta kaka sjølv om ho frys ute på tur og det er mange kaloriar i kvar bit. Perfekt pausemat når du er på langtur.

Sist oppdatert: 15. desember 2022 kl 00.00
TURKAKE: Energikake med frukt og honning. Foto: Sigrid Henjum
TURKAKE: Energikake med frukt og honning. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

I blant kan det være vanskelig å få i seg nok energi i forhold til all energien du brukar.

Denne kaka smakar like godt, sjølv på dag tre eller fire..

Dette treng du

Kakefyll

  • 250 g rosiner

  • 12 tørka aprikosar

  • 10 tørka fiker

  • Omlag 80 g tørka og søta tranebær

  • Omlag 3 dl appelsinjus til blautlegging over natta

Del frukta opp i små bitar før du legg dei i appelsinjusen. 

Bruk om lag 0,5 dl av jusen i røra. Resten kan du drikka opp! 

Deig 

  • 250 g romtemperert godt smør

  • 3 dl honning

  • 1 dl brunt sukker

  • 4 egg

  • 4,5 dl speltmjøl (kan bli erstatta med glutenfritt eller vanleg kveitemjøl)

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts malt ingefær

  • 1/4 ts malt pepper

  • 1/4 ts malt nellik

Bland desse ingrediensane godt saman til ein deig. Tilset fruktbitane og litt av jusen og ha i dei to siste ingrediensane:  

  • 4 ss korinter (sylta sitrusskal)

  • 150 g pekannøtter

Ha røra i to brødformer med bakepapir i botnen. Steik dei på 160 grader på nederste rilla i omlag 60 min. Avkjøl og skjer i passelege skiver. Pakk dei inn kvar for seg i matpapir, så har du ei kaka i kvar lomma. 

God tur! 

Flere turmatoppskrifter

Turmat

sigrid henjum_ute_anne vollaug

Sigrid Henjum er UTEs faste turkokk. I tillegg driver hun Sogndal Lodge, er turguide og bor på et småbruk i Sogndalsdalen. 

Publisert 8. januar 2019 kl 12.37
Sist oppdatert 15. desember 2022 kl 00.00

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

blåbærte
Turmat -varmt drikke

Blåbærtoddy med honning

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen