Tørking av blåbær gjer du i ein varmluftomn eller i ein dehydrator/tørkemaskin. Dei fleste bær og fruktbitar treng om lag 12-15 timar før dei er heilt tørre. Oppbevar dei på lufttette glas eller i posar.
Her har eg tørka blåbær, bananer, einebær og bringebær. Du kan og tørka eple, pære, kirsebær, plommer – kva som helst. Vi har fleire saker om tørking av turmat, og kva som eigner seg.
Einebæra er perfekte heile i haustens viltgryter og kan gis vekk på fine glas som gåver.
Epler, pærer og plommer er nydelege som snacks på tur, gjerne saman med ost, sjokolade eller nøtter.
Bananer, blåbær og bringebær er supre på müsli eller havregraut til vinteren.
Blåbærtoddy av tørka blåbær
Ein neve tørka blåbær
2,5 dl vatn
1 ts honning
Lat alt småkoka i 10 min og server.