/ Turmat

Blåbærtoddy med honning

No er det tid for å hausta og konservere, og blåbær er tilgjengeleg for veldig mange. Du kan fryse blåbær, sylta og tørke den. Tørking er enkelt og gir lette råvarer som held seg lenge og er perfekt turmat. Slik kan du bruka dei utover hausten og vinteren. 

Sist oppdatert: 14. desember 2023 kl 12.52
blåbærte
BLÅBÆRTE: Tørka blåbær er lett å ta med og held seg lenge. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 1 minutter

Tørking av blåbær gjer du i ein varmluftomn eller i ein dehydrator/tørkemaskin. Dei fleste bær og fruktbitar treng om lag 12-15 timar før dei er heilt tørre. Oppbevar dei på lufttette glas eller i posar. 

Her har eg tørka blåbær, bananer, einebær og bringebær. Du kan og tørka eple, pære, kirsebær, plommer – kva som helst.  Vi har fleire saker om tørking av turmat, og kva som eigner seg.

Einebæra er perfekte heile i haustens viltgryter og kan gis vekk på fine glas som gåver. 

Epler, pærer og plommer er nydelege som snacks på tur, gjerne saman med ost, sjokolade eller nøtter. 

Bananer, blåbær og bringebær er supre på müsli eller havregraut til vinteren. 

Blåbærtoddy av tørka blåbær

Ein neve tørka blåbær

2,5 dl vatn

1 ts honning

Lat alt småkoka i 10 min og server.

blåbærte
BLÅBÆR: Tørking er enkelt og gir lette råvarer som held seg lenge og er perfekt turmat. Slik kan du bruka dei utover hausten og vinteren. 
natronkake på bål, svele, lapper
Les også
Publisert 14. desember 2023 kl 12.51
Sist oppdatert 14. desember 2023 kl 12.52

Relaterte artikler

in the can ertesuppe
Gul ertesuppe på boks

Gul ertesuppe turmat

tørking av mat til langtur og ekspedisjon
Guide til tørking av turmat

Tørking av mat til langtur

boksmat hermetikk in the can
Hermetikk-mat er tilbake

Comeback for norsk hermetikk?

svenske havreboller med dadler
Turmat: Søte havrekuler

Søte havreboller

røsslyng
Turmat - varmt drikke

Lag din egen kveldste-blanding

mat til langtur ekspedisjon
Turmat til langtur/ekspedisjon

Potetmos med spekemat og chips

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen