/ Sykkel

Brukervennlige elsykler til jobb og fritid

En god elsykkel kan gjøre både jobbsykling og tursykling til en ny og lett opplevelse. Vi har testet de nyeste elsyklene på markedet. Se hvilke sykler som er best.

Sist oppdatert: 7. august 2024 kl 00.00
elsykkel cannondale test
STRØKEN: Cannondale Tesoro Neo X1 er en skikkelig stilig elsykkel. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Prisen for en elsykkel begynner vanligvis på rundt 15.000 kroner, og går helt opp til 100.000 kroner eller mer. Vi har i våre tester konsentrert oss om elektriske sykler som egner seg til hverdagsbruk. På denne siden vil du primært finne tester av elsykler til sykling på asfalt og grusveier.

Disse elsyklene har vi testet

De ferskeste testene vi har, er av Treks nye lettvektere FX+ og Dual Sport +2.

Vi har også testet den råstilige Canyon Precede:ON, Buddy sX1, Specialized Turbo Vado, Birk E-Suv og E-One CX og flere.

Elsykkel er som en vanlig sykkel, men som sparer deg for litt krefter underveis. For mange har elsykkelen blitt et miljøvennlig transportmiddel til og fra jobb eller skole, uten at man blir altfor sliten og svett. Hvis du vil trene med elsykkel, er det naturligvis gode muligheter for å få til en ordentlig treningsøkt.

Elsykkel gjør først og fremst hverdagssyklingen enkel og effektiv, og bør være både trygg og motiverende å sykle med. De nyeste elsyklene har batterier som er enkelt å lade, og de har mulighet å følge med på rekkevidde og annen viktig informasjon underveis.

Vær klar over at elsykkel anses som motorisert kjøretøy, og at det enkelte steder ikke er tillatt med elsykling.

Er du på utkikk etter en elektrisk stisykkel, kan vi anbefale deg vår store test av elektriske stisykler på terrengsykkel.no. Som UTE-abonnent har du selvfølgelig tilgang.

Hvilken elsykkel bør jeg velge? 

Det finnes et stort utvalg elsykler på markedet. Den typen du vil finne tester og omtaler av på denne siden, er sykler i de følgende kategoriene: 

Elsykkel urban/bysykkel

 

Dette er gjerne sykler som minner om det man gjerne kalte «damesykler» før, eller elsykkel for dame. Disse elsyklene har gjerne lavt innsteg (men ikke nødvendigvis) for enkel påstigning, skjermer, støtte og bagasjebrett, samt brede og solide ballongdekk for økt komfort. Syklene har også gjerne en oppreist sittestilling som gir deg god oversikt i trafikken.

Canyon Precede:ON er en råstilig elsykkel med et tydelig urbant preg, selv om den fint kan brukes til mer allsidig sykling også.

  • Electra Path Go er et eksempel på en urban, elektrisk bysykkel.

  • Specialized Turbo Como SL er sykkelen for deg som vil ha en superkul urban sykkel, først og fremst til bruk i byen, men med en spennende vri på motoren.

  • Specialized Turbo Como er en råsterk, solid og komfortabel elsykkel for den som vil ha litt oppreist sittestilling.

Fordeler: Som regel veldig komfortable og praktiske hverdagssykler 

Ulemper: Ikke like gode å sykle over lengre distanser, egner seg lite til tur

elsykkel test
PRAKTISK: Med en sideveske kan elsykkelen gjøre hverdagen litt enklere. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Elsykkel hybrid eller CX

Hybridene er populære også uten motor, og med god grunn. Dette er sykler som føles effektive – perfekt når du skal pendle til og fra jobb.

Disse syklene egner seg også utmerket til grusturer i marka. Du får dem i ulike varianter.

  • Cannondale Tesoro Neo X1 er en dyr, men super elsykkel i denne kategorien.

  • Birk E-One CX er en rimelig og godt utstyrt sykkel du bør se på om du skal kjøpe elsykkel.

  • Birk E-Suv er noe dyrere, men en av våre favoritter. En allsidig og god elsykkel som vi anbefaler.

  • Specialized Turbo Vado 4.0 har en råsterk motor og flere av de fineste detaljene vi har sett på elsykler. Denne bør du ta en titt på.

  • Specialized Vado SL er rettet litt mer mot det raske segmentet – og en av de råeste elsyklene vi har prøvd.

  • Hvis du vil ha litt av den samme følelsen som overnevnte Vado SL, men til en vesentlig lavere pris, kan vi anbefale deg å ta en titt på Trek sine Dual Sport+ 2 og FX+.

  • Andre har litt større dekk, og er litt mer komfortable, som vår tidligere testfavoritt Besv Urban, eller Scott Sub Sport eRide.

  • Hvis du ikke vil bruke mye penger på elsykkel, kan vi anbefale deg å se på de rimeligere alternativene fra Biltema eller Momas.

Fordeler: Kanskje den mest allsidige elsykkeltypen. Har et bredt bruksområde

Ulemper: Veldig få

elsykkel test 2022
BYSYKKEL: Urbane elsykler er både stilige og praktiske. Foto: Gunhild Aaslie Soldal.

Elsykkel touring/trekking/terreng

Disse elsyklene kan visuelt minne til forveksling om hybrid-kategorien. Forskjellene er ikke store, men djevelen ligger som kjent i detaljene: Touring-syklene har som regel litt større og bredere dekk enn hybridsyklene, og gjerne med litt større knaster. Dette gir både litt mer komfort og bedre grep. Touringsykler, eller trekkingsykler, har ofte enda flere fester for skjermer og bagasjebærer(e), og de er bygd skikkelig solide. 

Momas Ultimate er en rimelig elsykkel til rett under 25 000 kroner.

  • Cannondale Tesoro er et godt eksempel på en slik sykkel, les testen her.

Fordeler: Godt egnet for lengre turer, veldig solide

Ulemper: Kan være litt tunge, ikke alltid like sporty

Elsykkel transport/lastesykler

Transportsykkel, lastesykkel, cargosykkel – kjært barn har mange navn. Denne sykkeltypen har blitt utrolig populær spesielt i byer som en nesten fullverdig erstatning for bilen for mange syklister. Disse syklene kjennetegnes ved at de enten har, eller kan leveres med løsninger for å frakte med seg mye utstyr (og personer, da gjerne barn). Det være seg barneseter, sidekasser, sidevesker, eller store bagasjebærere. En slik sykkel har selvfølgelig ekstra god nytte av en elektrisk hjelpemotor. 

Lastesykler kommer i flere varianter. Longtail-sykler er en sykkeltype som har en ekstra lang bakende, eller så har du kassesykler, som gjerne har to hjul foran med en kasse i mellom, og ett hjul bak. Her finnes det mange ulike alternativer.

Fordeler: Superpraktisk transportredskap i hverdagen

Ulemper: Ikke spesielt godt egnet for annen type sykling enn transportsykling.

Ulike motorleverandører

Det finnes flere motorleverandører til elsykler og noen mer kjente enn andre. De mest utbredte og store merkene er Shimano, Bosch, Yamaha, Bafang og Fazua, men det finnes også flere tilbydere. 

På generelt grunnlag kan vi si at det lønner seg å kjøpe elsykkel med motor fra noen av merkene nevnt over, da det er utbredt kompetanse og service-muligheter på disse på de fleste sykkelverksteder. 

Er det best med bak, fram- eller midtmontert motor?

Våre tester viser at de beste og mest brukervennlige motorene på elsykler, er de midtmonterte. 

Hvor kraftig motor trenger jeg?

De aller fleste motorene på markedet i dag leverer mer enn nok kraft til normal sykling. Men noen forskjeller er det. Forskjellen ligger ofte i hvordan kraften distribueres. Et nøkkeltall her er dreiemomentet, som måles i newtonmeter eller Nm. Det vil du kjenne igjen fra bilverdenen og prinsippet er det samme: Jo høyere dreiemoment, jo kraftigere vil motoren oppleves. 

Elsykler fås med alt fra 50Nm til 120 Nm.

Brukervennlige løsninger

Vel så viktig som motorkraften og batteristørrelse, er betjeningen av motoren og elsykkelen. Det er her vi ofte ser virkelig store forskjeller mellom leverandørene. 

Ikke alle leverandører lager motorer som er like brukervennlige. Da snakker vi om knapper og brytere for å justere motorkraften, mulighet for å fjerne batteri lett, hvordan man kommer til ladeporter og lignende. 

Flere av motorprodusentene leverer også apper du kan installere på smarttelefonen. Dette er noe vi anbefaler deg å gjøre hvis du vil få mest mulig ut av sykkelopplevelsen.

En runde i appen for å justere hvor mye motorkraft du får på forskjellige nivåer, kan for eksempel gi deg noen ekstra kilometer rekkevidde ut av batteriet. 

Batteri og rekkevidde

Hvor stort batteri trenger man egentlig på en elsykkel?

Batteristørrelsen i våre tester varierer mellom 320Wh og helt opp til over 700Wh. Jo høyere tall, jo større batterikapasitet, og dermed større rekkevidde har du.

Hvor stort batteri man bør ha avhenger av flere faktorer og spesielt hvor mye motorassistanse man velger å bruke.

På generelt grunnlag vil et batteri på rundt 500Wh holde til normal, daglig bruk uten at man behøver å være bekymret for rekkevidden. 

Slik tester vi elsykler

Testarbeidet ledes av Kristoffer H. Kippernes som til daglig er redaktør for Terrengsykkel.no. Han har 12 års erfaring med sykkeltesting, og sykler året rundt. Flere testryttere har vært med og prøvd syklene i testene.

Vi legger stor vekt på å teste syklene til reell bruk. I testperioden bruker vi syklene slik vi selv ville brukt dem om vi hadde kjøpt dem. 

For den typen sykler vi har testet her, vil det si at vi har syklet til og fra jobb, vi har brukt elsyklene til ærender og gjøremål, og i noen tilfeller også syklet turer med dem. I den grad det er mulig, etterstreber vi også å teste syklene på forskjellig underlag, alt i fra asfalt til brostein og grus, og gjerne i mye ulikt vær. 

Alt dette gjør vi for å gi deg som leser en så presis som mulig test å basere ditt valg på. Vurderingskriteriene vil du finne oppsummert under hver sykkel, men vi anbefaler deg også å lese hele teksten for å gjøre et best mulig valg.

Vis mer
Hard Rocx
Funk-E 8
7/10
Finish
6/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
6/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
6/10
Transport
8/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
7/10
Dette liker vi

Sterk motor

Allsidig frakteredskap for hverdagen

Integrerte lys

Praktiske bærestativer

Kan oppgraderes med originaltilbehør

Noe å tenke på

Noe begrenset utvalg i piggdekk

Bare én størrelse

Kunne hatt mer heldekkende skjermer

Produktinfo

Pris: 55 000 kroner

Vekt: 25,75 kilo

Størrelse testet: OneSize

Testår: 2022

Trek
Dual Sport+ 2
6/10
Finish
6/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
6/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
6/10
Kvikkhet
8/10
Tursykling
5/10
Transport
6/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
6.4/10
Dette liker vi

Lett og kvikk

Mye elsykkelglede for pengene

Kan utstyres med ekstra batteri

God motorbryter

Stillegående motor

Noe å tenke på

Lite raffinert motor

Har et stykke igjen på finish/vaierføring

Kommer uten skjermsett

Batteri må lades på sykkel

Kommer uten skjermsett

Noe begrenset rekkevidde

Produktinfo

Pris: 25.499,-

Vekt: 17,5 kilo

Størrelse testet: L

Testår: 2022

Trek
FX+
7/10
Finish
7/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
6/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
5/10
Transport
7/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
6.6/10
Dette liker vi

Kvikk følelse

Integrerte lys

Stillegående motor

God motorbryter

Noe å tenke på

Litt lite raffinert motor

Ikke mulig å ta av batteri for lading

Noe begrenset rekkevidde

Begrenset hjelp fra motor i bratte motbakker

Vil ikke fungere med barnesete

Produktinfo

Pris: 26.499,-

Vekt: 18,3 kilo

Størrelse på testsykkel: L

Testår: 2022

Canyon
Pathlite:ON 7 SUV
8/10
Finish
9/10
Utstyr mht pris
9/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
8/10
Stabilitet
6/10
Kvikkhet
8/10
Tursykling
7/10
Transport
7/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
7.7/10
Dette liker vi

Supre heldekkende skjermer

Batteri kan tas ut for lading

Super og råsterk motor

Integrasjon av barnevogn

Noe å tenke på

Noen vil finne begrenset verdi av høydejustering på setepinne

Litt rotete styreoppsett

Ikke integrert lås 

Litt tung

Produktinfo

Pris: 44 699 kroner + frakt

Vekt: 28,01 kilo (oppgitt), 27,57 kilo (størrelse medium, veid av oss)

Produsent: Canyon.com

Testår: 2022

Buddy
sX1
8/10
Finish
8/10
Utstyr mht pris
8/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
8/10
Tursykling
7/10
Transport
7/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
7.5/10
Dette liker vi

Vanvittig sterk motor

Reimdrift

Kraftige bremser

Noe å tenke på

Navgir kan kreve litt tilvenning i begynnelsen

Stiv pris for testmodellen 

Ikke den beste kontrollbryteren til motor

Bare én størrelse kan gi begrensninger

Produktinfo

Pris: 69 000 kroner

Vekt: 23,6 kilo (veid av oss, uten bagasjebærer, lys og skjermsett)

Produsent: buddybike.no

Testår: 2022

Cannondale
Tesoro Neo X1 Stepthru 2022
7/10
Finish
8/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
8/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
7/10
Transport
7/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
7.3/10
Dette liker vi

Enorm rekkevidde

Store bremseskiver

Kraftig motor

Super motorbryter

Integrert lås

App-styring av motor

Tre forskjellige rammemodeller

Noe å tenke på

Skjermene kunne vært enda lenger

Tung!

Produktinfo

Pris: 58 999 kroner

Vekt: 29,03 kilo

Størrelser: S, M, L

Testår: 2022

Momas
Ultimate 2022
6/10
Finish
6/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
6/10
Brukervennlighet
6/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
6/10
Transport
6/10
Sykkelglede
6/10
Snitt
6.3/10
Dette liker vi

Stort display

Trekkvillig motor

Gode bremser

Gode gir-komponenter

Stor batterikapasitet

Noe å tenke på

Løse holker

Kunne hatt dekk med mer volum

Produktinfo

Pris: 24 990 

Vekt: 24,21 kilo (str L)

Størrelser: M, L

Testår: 2022

Specialized
Turbo Vado 4.0
7/10
Finish
7/10
Utstyr mht pris
6/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
9/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
8/10
Transport
7/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
7.4/10
Dette liker vi

Komplett utstyrt

Allsidig

Super app/brukerstyring

Supre skjermer

Noe å tenke på

Dyr

Produktinfo

Pris: 45 000 kroner

Vekt: 26,59 kilo

Størrelser: S. M, L, XL   

Specialized
Turbo Como SL 4.0
7/10
Finish
9/10
Utstyr mht pris
6/10
Komfort
7/10
Brukervennlighet
6/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
6/10
Tursykling
5/10
Transport
6/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
6.6/10
Dette liker vi

Praktisk kurv

Supre skjermer

Lavt innsteg

Lav vekt

Noe å tenke på

Ikke bagasjebrett, kun bagasjebærer

Ikke den kraftigste motoren

Lite presis følelse på girsystem

Ikke bryter på styret

Litt få gir til kupert terreng

Produktinfo

Pris: 41000 kroner

Vekt: 21,67

Størrelser:  S, M, L

Specialized
Turbo Como 4.0
7/10
Finish
7/10
Utstyr mht pris
6/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
9/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
4/10
Tursykling
6/10
Transport
6/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
6.7/10
Dette liker vi

Komfortabel

Bransjeledende motor og betjening

Supert display

Heldekkende skjermer

Stor batterikapasitet

Store og solide dekk

Pent integrerte lys og reflekser

Avtagbart batteri

Noe å tenke på

Noe vaier-saus i frontpartiet

Ikke spesielt kvikk

Produktinfo

Pris: 44999 kroner

Vekt: 28.02 kilo

Størrelser: S, M, L

Birk
E-Suv
8/10
Finish
7/10
Utstyr mht pris
8/10
Komfort
9/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
8/10
Transport
7/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
7.6/10
Dette liker vi

Allsidig – kan brukes til mye

God dempegaffel

Stor batterikapasitet

Noe å tenke på

Kommer uten ringeklokke

Ikke verdens beste finish på vaierføring

Produktinfo

Pris: 44.900 kroner

Vekt: 26,24 kilo

Størrelser: S, M, L

Testår: 2022

Birk
E-One CX
7/10
Finish
7/10
Utstyr mht pris
8/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
6/10
Tursykling
7/10
Transport
7/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
7.1/10
Dette liker vi

Komplett utstyrt med skjermer, støtte og bagasjebærer

Lavt innsteg gjør den aktuell for mange

Super EP8-motor

Dekk med bra volum 

Bagasjebrett

Noe å tenke på

Forbehold om drivverk

Produktinfo

Pris: 36 900 kroner

Vekt: 25,95 kg

Størrelser: 15, 17, 19 og 21 tommer

Testår: 2022

Biltema
Yosemite elsykkel
5/10
Finish
4/10
Utstyr mht pris
5/10
Komfort
5/10
Brukervennlighet
6/10
Stabilitet
5/10
Kvikkhet
6/10
Tursykling
5/10
Transport
6/10
Sykkelglede
5/10
Snitt
5.2/10
Dette liker vi

Billig

Skranglete kjedekasse

Stillegående motor

Refleksdetaljer

Noe å tenke på

Manuell styring av lys

Dempe-setepinne fungerer ikke spesielt bra

Høyt frontparti

Korte skjermer

Bare én størrelse

Ikke den kraftigste motoren

Noe lav batterikapasitet/rekkevidde

Produktinfo

Pris: 14.999 kroner

Vekt: 25 kilo (oppgitt) 

Størrelser: bare én    

Testår: 2022

Canyon
Precede:ON 7 
8/10
Finish
10/10
Utstyr mht pris
8/10
Komfort
6/10
Brukervennlighet
9/10
Stabilitet
6/10
Kvikkhet
8/10
Tursykling
8/10
Transport
7/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
7.7/10
Dette liker vi

Supre lykter

Flotte, heldekkende skjermer

Bagasjebærer med stropp

Pent integrerte lys

Stillegående

Noe å tenke på

Ikke den mest komfortable elsykkelen, noe hard og stump

Smalt styre

Krever at du kan/tør montere den selv

Hadde fortjent kraftigere bremser

Produktinfo

Pris: 37 999/39 999 kroner

Vekt: 25,69 kg

Størrelser: M, L, XL

Testår: 2022

Momas
Focus
6/10
Finish
5/10
Utstyr mht pris
6/10
Komfort
6/10
Brukervennlighet
6/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
6/10
Tursykling
6/10
Transport
6/10
Sykkelglede
6/10
Snitt
6/10
Dette liker vi

Avtakbart batteri

Det meste av utstyr på plass 

Noe å tenke på

Sykkellykter er ikke koblet på motorbatteri

Skjermer kunne dekket bedre

Ikke den sterkeste motoren 

Lite intuitiv motorfølelse

Mye motorstøy

Produktinfo

Pris: 19 990 kroner

Vekt: 25,98 kilo

Størrelser: M, L, XL

Testår: 2022

Scott
Sub Sport eRide 20
7/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
7/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
8/10
Tursykling
7/10
Transport
8/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
7.5/10
Dette liker vi

Integrert lås

Flotte lys

Lettsyklet og solid

Noe å tenke på

Midtmontert støtte

Tyngst i testen

Litt rimelige girkomponenter til prisen

Produktinfo

Pris: 36 990 kroner 

Vekt: 27,07 kilo 

Størrelse: S, M, L, XL 

Testår: 2022

Specialized
Vado SL 5.0
9/10
Utstyr mht pris
6/10
Komfort
6/10
Brukervennlighet
9/10
Stabilitet
7/10
Kvikkhet
10/10
Tursykling
7/10
Transport
9/10
Sykkelglede
9/10
Snitt
7.8/10
Dette liker vi

Lett

Kvikk og rask

Fin app

Kan brukes med ekstra batteri

Beste styrebryter i testen

Noe å tenke på

Dyr

Tungvint å få koblet fra batteri for ekstern lading

Mangler en del ekstrautstyr på testet utgave.

Produktinfo

Pris: 51  499 kroner  

Vekt: 15,66 kg

Størrelser: S, M, L, XL 

Testår: 2022

Besv
TRX Urban
8/10
Utstyr mht pris
8/10
Komfort
7/10
Brukervennlighet
8/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
7/10
Transport
8/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
7.5/10
Dette liker vi

Super motor med justeringsmuligheter

Komfortabel

Solide dekk

Fint motordisplay

Noe å tenke på

Dempegaffelen er ikke den beste

Grove dekk stjeler både litt fart og batteri på asfalt

Tredjeparts batteri krever egen lader

Produktinfo

Pris: 37 900 kroner 

Vekt: 25,46 kilo 

Størrelser: S/M/L 

Trek
Allant+ 5
7/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
6/10
Kvikkhet
8/10
Tursykling
6/10
Transport
8/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
7.1/10
Dette liker vi

Super dempegaffel

Sterk motor

Lav vekt

Noe å tenke på

Litt kort i størrelsen

Litt smalt styre

Kunne hatt lengre skjermer

Produktinfo

Pris: 35 999 kroner 

Vekt: 22,03 kilo 

Størrelser: M, L, XL    

Testår: 2022

Electra
Path Go
7/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
8/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
5/10
Tursykling
5/10
Transport
7/10
Sykkelglede
8/10
Snitt
7/10
Dette liker vi

Super bysykkel

Fin app/mobilintegrasjon

Supre lys

Integrert lås

Fin styrebryter

Noe å tenke på

Ikke den mest allsidige i testen

Høy vekt

Ikke egnet for stående sykling

En del skrangling fra skjermer og kjedekasse

Produktinfo

Pris: 39 990 kroner 
Vekt: 25,81 

Cannondale
Tesoro Neo X3
8/10
Utstyr mht pris
7/10
Komfort
8/10
Brukervennlighet
7/10
Stabilitet
8/10
Kvikkhet
7/10
Tursykling
8/10
Transport
8/10
Sykkelglede
7/10
Snitt
7.5/10
Dette liker vi

Komfortabel

Stødig i høy hastighet

Gode pedaler

Gode skjermer

Noe svak motor

Noe å tenke på

Har ikke integrert lås

Billig og enkel dempegaffel

Dyr

 Kun maks 20 kilo på bagasjebærer

Produktinfo

Pris: 42 999 kroner 

Vekt: 25,53 kilo  

Størrelser: S/M/L/XL 

White
SC-E Comp
6/10
Dette liker vi

God krankmotor fra Shimano

Relativt lav vekt

Gode bremser

Informativt display

Dekk med stort volum

Noe å tenke på

Klønete med adapter ved lading

Ingen skjermer

Enkelt 8-delt girsystem

Enklere display enn på GT

Ingen støtte

Produktinfo

Pris: 19999 kroner

Vekt: 19,5 kilo

xxl.no

GT
E Traffic
9/10
Dette liker vi

Gjennomført godt utstyrt

Supert Shimano-Display

Krankmotor

Gode bremser og gir

Føles som en vanlig sykkel

Skjermer, bagasjebærer, støtte og lys

Noe å tenke på

Noe hakking i motoren rundt 25 km/t

Klønete med adapter ved lading av løst batteri

Klemfare når du tar av batteriet

Produktinfo

Pris: 19 999 kroner

Vekt: 20,5 kilo

BeachMountain.no

Yosemite
City Sport
3/10
Dette liker vi

Pent utseende

Flott integrert batteri

Skjermer, bagasjebrett, støtte og kurv

Lav pris

Noe å tenke på

Svake bremser

Få gir

Forhjulsmotor spinner på grus

Motoren løper litt fra syklisten

Display uten informasjon

Batteri med liten kapasitet

Produktinfo

Pris: 7499 kroner

vekt: 24,2 kilo

biltema.no

Ecoride
Epix S1 Uni
6/10
Dette liker vi

Komfortabel å sykle på

Veldig smidig motorgang

Integrert lås

Skjermer, bagasjebrett, støtte og lys

God dempergaffel

Kvalitetsgir kraftige bremser

Noe å tenke på

Veldig klønete å ta av batteriet

Kortsikkerhet virker i overkant

Tung

Ingen klokke på displayet

Produktinfo

Pris: 19995 kroner

Vekt: 26 kilo

ecoride.no

Diamant
Volt 10
7/10
Dette liker vi

Føles som en vanlig sykkel i bruk

Sterk krankmotor fra Shimano

Kraftige bremser

Støtte

Noe å tenke på

Ingen skjermer

Noe enkelt girsystem

Dempergaffelen klunker og smeller mer enn den demper

Klønete med adapter ved lading

Enklere display enn på GT

Produktinfo

Pris: 19999 kroner

Vekt: 21,3 kilo

Gsport.no

 

Relevante artikler og tester

 

Foreslått innhold

fulldempet elsykkel stisykling
Stor elsykkel-test

Guide til kjøp av elsykkel

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen