Mens dunsten av plast slår mot deg hos de fleste konkurrentene, blir du møtt av en resirkulert pappinnpakning av både brett og tilhørende utstyr.
Det gjør underverker for førsteinntrykket.
Bagen ser ut som noe du kunne kjøpt til din neste utenlandsreise. Stivt kvalitetstoff og kraftige glidelåser sørger for at formen på bagen holder seg, selv uten innhold. En avtakbar bæreanordning som også kan brukes som en nettere pakkeløsning av brettet, er inspirert av gode ryggsekker.
Det vil uansett være tungt, men likevel komfortabelt å bære en SUP-en på ryggen.
Trillehjul kommer godt med, om anledningen byr seg og du skal forflytte deg langt på jevnt underlag.
Heldigvis er bagen god, for brettet er blant de tyngste i testen. En skulle kanskje tro at lav vekt kan være en fordel når det kommer til SUP-brett. I såfall ligger dårlig an.
Faktumet er derimot at vekten slår positivt ut når brettet er på vannet - på alle måter. Vekten er en direkte årsak av en gjennomført konstruksjon fra innsiden og ut, med formål om å lage et brett så stabilt og rolig som mulig.
Og det har de virkelig fått til.
Selv om Red ikke stopper deg i å pumpe brettet til 25 PSI, merkes det godt at det er mer enn kraftig lufttrykk som gjør båten stiv. Det solide materialet båten er laget av, kombinert med spilene i sideveggene gir en positiv effekt på gjenklang og stivhet.
Spilene har i prinsippet samme formål som konkurrentenes doble luftkammere. Men minst like viktig for den rolige oppførselen i vannet, har de avanserte glassfiberlamellene (drop stitch) som går på kryss og tvers av innsiden av brettet. Et utall tråder som sørger for at brettet blir ekstremt holdbart og presist.
Den minimale gjenklangen dette brettet har, gjør at brettet nesten ikke føles som en oppblåsbar konstruksjon. Det er stabilt og trygt - selv i krapp sjø og vind.
Red sitt brett er også det eneste med en brøytende v-form i bauen. Det hjelper brettet til å bli mer retningsstabilt enn om bauen var flat, som hos konkurrentene. Stort sett er dette en positiv egenskap, men en v-formet bau gjør også at brettet blir tyngre å vende. Solide 400 cm (13´2”) er med å understreke de stabile egenskapene og det settes stor pris på at brettet både holde kursen og glir godt etter at padletaket er avsluttet.
På vannet er brettet en nytelse å padle. Det glir lett og effektivt gjennom vannet uten å miste nevneverdig fart i møtende bølger. Måten den møter vannet på gjør også at det blir minimalt med vannsput på dekk. Motvind og sidevind takler den også best i testen, sammen med Starboards representant.
Brettet er til de grader gjennomført og frister padleren til å ta lange turer, selv når det blåser og når bølgene bygger seg opp. Her er det godt med lasteplass både foran og bak. På nesen av brettet er det et integrert skrufeste til ulike adaptere som kamera, fiskestang, GoPro og lignende.
Designet er vel kanskje også det mest tiltalende av alle brettene i testen, og dekket man står på oppleves nesten som oppvarmet selv på kalde dager.
Åren som følger med er en god del bedre enn konkurrentene, selv om den må se seg slått av Starboard sin. Red leverer en tredelt kvalitetsåre i karbon-skaft og padleblad i glassfiber. Den er en anelse myk, men gir likevel et inspirerende, jevnt og forutsigbart padletak.
Om man skal peke på noe negativt, så tar det litt tid å pumpe opp denne SUP-en, og det krever innsats. Skal du helt til makstrykk på 25 PSI, er det relativt slitsom opplevelse å få på plass all luften i brettet. Noe overraskende, med tanke på hvor heftig Titan II-pumpen fremstår. Men siden REDs ambisjonsnivå ligger såpass høyt, måtte pumpen også konstrueres litt annerledes. De fleste andre pumpene ville blitt blåst i filler om de skulle over 20 PSI, men det takler titanen med glans. Selv om ikke opplevde den nevneverdig mer effektiv opp til 18 PSI.
Ellers kunne det godt vært mer plass i bagen når utstyret pakkes sammen. Bagen er litt smal og vagger lett fra side til side under rulling.
Vi synes også at det er litt unødvendig at bærehåndtaket ikke er skikkelig sentrert, slik at det bikker litt bakover når du bærer brettet.
Prisen på 16.499 er høy, men likevel nesten to tusenlapper billigere enn hovedkonkurrenten Starboard, som leverer en bedre padleåre enn Red Paddle Co.
Relativt sett opplever vi egentlig ikke at prisen på noen av disse to SUP-ene blir så ille sammenliknet med de andre brettene i testen. Dette er kvalitet fra ende til annen, og et SUP-brett du kan stole på og glede deg over i mange år.
Tiden det tok å pumpe opp Red Paddle Co Voyager 13´2" til 18 PSI: 6.48
ROLIGERE I VANNET: Brett med lite gjenklang er rett og slett en bedre SUP. Foto: Christian Nerdrum
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.