Dette kan skyldes at bindingen disse er levert med er en smal, standard NNN-binding mens på Zandstra monterte vi på en noe bredere Rottefella Xcelerator skøytebinding.
Til tross for det er vekten 75 gram høyere her enn på Zandstra sin NNN-skøyte.
Monteringen av medfølgende binding er utført med boring og bolter gjennom selve skøyten, så det er mer tungvint om du ønsker flytte skoen lenger frem og tilbake.
Denne skøyten er litt kortere enn Zandstra sin NNN skøyteTest av Zandstra NIS turskøyter , og vi har her 3 cm mindre skøytestål foran tåspissen. Det kan være grunnen til at vi opplever litt mer stuking/lugging ved ujevn is.
Det kjennes i blant ut som front på skøyten som butter i mot små ujevnheter i isen.Hælen er her (med 47 i skostørrelse) kun 1 cm fra bakkant av selve skøytejernet og vi merker i blant vingling bak i skøyten. Ikke så mye på mild naturis, men på hard, blank is sklir bakskøyta lett ut.
Vi mistenker stålet for å være noe dårligere enn NIS-skøyten fra Zandstra. Ellers merkes det lite forskjell på de to NNN-skøytene.
Viking leverer også denne skøyten med Special- stål (samme kvalitet som racingskøytene til eliteutøverne), eller det noe høyere sprint-stålet for omtrent 500 kroner i tillegg.
Begge disse utgavene kan kjøpes til en pakkepris sammen med en racing skøytesko fra Fischer, men med Viking-logo for en pris på 7199 kroner.
En slik rendyrket, karbon-armert skiskøytesko bidrar til å tette igjen gapet mellom turskøyter og moderne klappskøyter.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.
Har du spørsmål?