FitBit Ioni har en fargeskjerm som kan vise både bilder og video. Den er av berøringsypen, men klokka har også tre knapper.
Du må likevel bruke skjermen for å velge funksjoner. Med svette på skjermen fungerer den dårlig. Under trening er pulsmålingene ganske så upresise. Det er ingen mulighet til å pare FitBit Ionic med eksternt pulsbelte.
Ønsker du å trene etter puls med fokus på soner, anaerob terskel og tilsvarende vil FitiBit Ionic være for unøyaktig i målingene. Vi savnet muligheten til å ta mellomtider under vanlig løpetrening.
Intervaller må forhåndsprogrammeres og det blir dermed vanskelig å løpe naturlige intervaller i terrenget og få opp rundetider og puls for disse. FitBit Ionic har egen tredemøllefunksjon, men klarer ikke å angi verken fart eller distanse på noe presis måte underveis og i ettertid.
Skrittmåler: Ja
Søvnmonitor: Ja, men i app/nett
Pulsbelte med i boksen: Nei, kan ikke kobles med stropp
Barometer: Nei
Musikk: Ja
Smart-funksjoner: Tekstmeldinger, gmail, nyhetsvarsel mm
ANT+: Nei
Bluetooth: Ja
Navigasjon: Nei
Berøringsskjerm: Ja
Wattmåling på sykkel: Nei
Vo2-anslag: Ja
Strava Live-segments: Nei
Måler avstand på tredemølle: Nei
Tredemølla gir jo disse tallene selv, men for logging og tilhørende måling av treningsbelastning over tid er det nyttig hvis klokka kan henge med her også.
Forhåndsprogrammerte treningsprogram kommer med videoklipp for visning av øvelser. Unik og delvis nyttig funksjon, men mest for dem som kanskje ikke helt vet hvordan de skal trene fra før.
Klokkens smart-funksjoner er bra. Den har god oversikt over tekstmeldinger og kalender. Du kan lese hele meldinger på telefonen.
Du kan også koble FitBit Ionic til værtjenester og bruke den til å spille musikk som du kan lagre på klokka. Det er plass til flere hundre sanger og høretelefoner kobler du til med blåtann.
Flere av FitBit-klokkas funksjoner er avhengig av en FitBit-konto og delvis også abonnement som koster penger.
Du kan ikke bruke FitBit Ionic med tredjeparts-apper som Trainingpeaks. Klokka kan kobles opp mot Strava, men har ikke mulighet til live-segmenter.
FitiBit Ionic har en flott fargeskjerm, men treningsfunksjonene er for enkle og simple for kresne utøvere.
I tillegg er det irriterende med berøringsskjerm og en meny som ikke går rundt, slik at du må gå hele veien frem og tilbake mellom skjermene når du velger funksjoner. FitBit Ionic byr ikke på noen navigasjonsfunksjoner for å finne frem i skog og fjell.