Garmin er pionerer innen GPS-teknologi og treningsklokker, og pulsbeltet HRM-Fit er langt fra noe teknologisk tilbakesteg.
Her klipses sensorene fast på en trenings-bh eller sportstopp, men vi velger å kalle det et pulsbelte likevel. Vi har fått teste nyvinningen i kombinasjon med Garmin Venu 3 gjennom sommeren 2024.
Egenskaper til Garmin HRM-Fit
Garmin har flere pulsbelter å velge mellom. Treffsikkerheten og egenskapene i sensorene på dette pulsbeltet er helt identiske med Garmins toppmodell, HRM-Pro Plus. Den primære forskjellen er hvordan dette beltet festes til kroppen.
Det skiller seg heller ikke langt fra fra Garmins noe rimeligere HRM-Tri belte. Forskjellen mellom disse er at det er bluetooth-kompatibelt og at batteribyttet er enklere.
Passer HRM-Fit andre treningsklokker enn Garmin?
Svaret er tja. Beltet skal fungere med pulsklokker fra eksempelvis Polar, Suunto og Coros, så lenge de støtter ANT+ eller bluetooth-tilkobling.
Det er verdt å merke seg at andre merker kanskje ikke støtter Garmins datafelt eller funksjoner.
Hvis du har en klokke fra en annen produsent, kan det være lurt å sjekke om klokken støtter de nødvendige tilkoblingsstandardene, og vurdere hvilke spesifikke målinger eller funksjoner du ønsker å bruke. Du vil altså kunne motta pulsdata, men kanskje ikke få fullt utbytte av de mer avanserte funksjonene tilknyttet Garmin.
Dette beltet vil passe alle Garmin-smartklokker og Garmin Edge-sykkelcomputere.
Hvordan fungerer Garmin HRM-Fit i bruk?
En stram sportstopp eller trenings-bh er en forutsetning for at beltet skal fungere slik at det komme tett nok inntil kroppen.
Pulsbeltet aktiveres raskest om du fukter elektrodene med litt vann, før det festes ved hjelp av tre klips. Beltet aktiveres via bluetooth og paring med klokke/smarttelefonen fungerer problemfritt.
Til «kontaktløse» aktiviteter som løping, langrenn og sykkel fungerer det svært godt. Så lenge vi får festet beltet skikkelig uten at det krøller tekstilet, merker vi knapt at vi har det på underveis. Ikke er det kaldt å ta på heller, slik pulsbelter ofte kan være.
Til styrke- og treningsøvelser som innebærer at du ligger på magen, blir hovedsensoren merkbar og ubehagelig, som en klump under brystet.
Varighet
Oppgitt batteritid er ett år. Vi har kun testet klokka i noen måneder, men det skal være en enkel operasjon å skifte batteri (CR2032), noe som bidrar til å øke levetiden på beltet.
Funksjonen med plastklips kan være sårbar for å bli ødelagt, men vi har ikke opplevd komplikasjoner i løpet av testperioden. Hvis en klips ryker, er det ikke lett å få erstattet denne.
Den er ikke vanntett, men tåler regn og vannsprut (3 ATM). Altså bør du ikke bade med den.
Rengjøring
Anbefalt vask etter hver 7. gang med vann (max. 40 grader) og mild såpe.
Oppsummert
Hvis du plages du med et pulsbelte som ofte glir ned, eller at det stadig havner i konflikt med å bære sekk for eksempel, så kan dette beltet være løsningen på det problemet. Alle Garmin-klokker som fungerer sammen med den – noe alle nyere modeller gjør.
Står valget mellom Garmin HRM-Pro Plus – som er Garmins toppmodell innen pulsbelter – og dette beltet vi har testet ut, så får du akkurat samme funksjoner. Vi synes det er et stort pluss å slippe å måtte kompromisse på egenskaper, ved å velge den feminine varianten.
Prisen er kanskje høy, men har blitt betraktelig lavere enn da det kom på markedet våren 2024.
Når, eller hvis, Garmin får redusert hovedsensoren, vil dette beltet kunne bli aktuelt for flere. For mange vil Garmin HRM-Fit være suverent, allerede.
Terrengløpesko påvirker løpsopplevelsen enten du springer på sti, grus eller asfalt. Vi tester løpesko for sti og terreng på ulikt underlag fra de mest kjente merkene.
Gunhild Aaslie Soldal har mangeårig erfaring som journalist og redaktør for utemagasinet.no. Hun er særlig interessert i fjellturer, ski, sykkel og stiløping, og hun er helt sentral i våre utstyrstester. Har du tips til Gunhild? Send henne en e-post:
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer UTE,
Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Utemagasinet.no er friluftsfolkets nettsted. Gjennom grundige utstyrstester, turreportasjer, og intervjuer med aktuelle friluftsprofiler får du inspirasjon og tips til dine egne turer.