Tidligere har vi hatt oppskrift på både brød og boller som du kan lage mens du er på tur. Denne varianten egner seg som pizzabunn eller på turer over flere dager hvor du må tenke på både god næring og lav vekt.
Tørket turmat er ofte løsningen, og ingrediensene her veier ikke mye.
Oppskrift
2 dl knuste linfrø
1,5 dl solsikkefrø
1 dl valnøtter
4-5 soltørkede tomater
1 stor fersk tomat
En klype urtesalt (se oppskrift lengre opp)
Legg solsikkefrø, linfrø og valnøtter i vann i 3-4 timer og hell av vannet.
Bland alt sammen i en food prosessor og smør deigen utover et bakepapir eller underlag til tørkemaskinen.
Tørk på svak varme i 12 timer. Brødet eller pizzabunnen holder seg godt og er lett å ta med på tur.
Fyll eller pålegg er opp til deg.
Sigrid Henjum er fast turmatspaltist på utemagasinet.no. Her finner du flere oppskrifter.