De vet også hva det vil si å ha vondt i knær og være slitne i låra.
«Det startet som en liten tanke. Skottland er fantastisk med mye ueksponert natur, trolsk og magisk. Vi vil løpe fra nord til sør. Ikke den tradisjonelle vandringsleden, men en egenkomponert variant med litt tøffere terreng og noen avstikkere underveis,» fortalte Emma til UTE før de la avgårde 16. juli.
LES OGSÅ: Eventyrløperne
Da de var kommet til veis ende tok vi en ny prat med Emma, og hun forteller om en fantasisk tur. De reiste til Skottland en uke før de startet løpeturen, pakket matpakker og la ut depoter med mat.
– Det var et lite prosjekt bare å komme seg til startpunktet, forteller Emma. – Men da vi endelig kom oss av gårde ble det en fantastisk tur, med en god dose skotsk vær. Turen bar litt preg av en dårlig sommer – det var mye regn! Men humøret var på topp hele turen, det var skikkelig god stemning.
Hele den nordre delen var uten stier, og de måtte springe mest på kompasskurs i et tøft og veldig vått terreng.
– Det var tøffere enn vi trodde, marka var klissvåt helt opp til 600 meters høyde. Men det var også helt magisk. Ikke minst med tanke på det kulturelle og historiske, som gamle ruiner fra 1100-tallet. Helt utrolig!
Dagene ble lange, og rutinene ble enkle; Stå opp, spise frokost, og så legge av gårde. Underveis kjente de det godt i beina, etter mye bløtt terreng. På ryggen hadde de en sekk på 6-8 kilo, som ble enda tyngre som klissvåt.
– Sko og føtter jobbet hardt hele veien. Den korteste etappen vi hadde var på 32 kilometer, og lengste var på 52, men stort sett lå det på over 4 om dagen. Det var umulig å løpe hele veien, det ble mye powertrekking første halvdel, men stort sett lå vi på samme snittfart som om vi hadde løpt 5-6 kilometer i timen.
Etter 400 kilometer i røft terreng ble det overraskende mye asfalt i sørligere deler. 200 kilometer fra mål ble det ivrig lagt kilometer bak seg.
– Så fort det var mulig å løpe så gjorde vi det. Om vi skulle endret på en ting, var det sammensetningen i matpakkene våre, gjort det litt mer variert. Det blir lenge til jeg spiser peanøtter og mandler igjen!
LES OGSÅ: Fra topp til topp
LES OGSÅ: UTEs test av fjellbukser
LES OGSÅ: Slik tenner du bål
LES OGSÅ: UTEs tips og råd til friluftslivet