Deretter begynner du oppstigningen i det slake terrenget oppover mot Semelholstjønne. Her vil du se en bekk som ved høy vannføring kan se krevende ut å krysse.
Dette er imidlertid ikke noe problem, og treffer du på rett sted vil du ikke merke den i det hele tatt før du er forbi. Enkelte lurer på hvor bekken ble av, men grunnen er at bekken kan unngås.
Få gode, praktiske tips til turen på UTESKOLEN
Det er også mulig å krysse over mot Kyrkjetjønne, og heller traversere terrenget bortover mot Semelholstjønne. I dette tilfelle må bekken krysses høyt oppe, noe som normalt er problemfritt.
Bestigningen begynner i nordenden av Semelholstjønne, der det er mulig å finne hylle- og terrengformasjoner som gjør dette til en teknisk enkel opptur.
Det er imidlertid en blanding av vegetert terreng, steinur og glatte sva, slik at det er viktig å navigere seg rundt de bratteste og glatteste partiene. Man sikter seg inn på bandet mellom Store og Midtre Urdadalstinden, og følger deretter ryggen til topps.
Primært samme vei tilbake, men det kan anbefales å gå hele den luftige og taggete ryggen.
BESTE UTGANGSPUNKT: Leirvassbu
ANTATT TIDSBRUK: 6–8 timer
ANTALL HØYDEMETER: Ca. 800
TEKNISK VANSKELIGHETSGRAD: Enkel
VEIVALG: Delvis vardet/logisk + lokalt noe vurderings- og navigasjonskrevende
GPS: 32V 6824380 466925
Husk å velg fornuftig turutstyr til fjellturen.
Andre toppturer sommerstid rundt Leirvassbu
Visbretinden 2066 meter over havet
Midtre Høgvagltinden 2066 meter over havet
Vestre Tverrbottind 2113 meter over havet
Stetinden i Jotunheimen
Turtips til toppturer i Jotunheimen om vinteren.
På tur Leirvassbu
Turbeskrivelsen er hentet fra Boka På tur – Leirvassbu, som er en unik veiviser til landets høyest beliggende villmark. Boken beskriver turer for både sommer og vinter. Forfatteren Per-Arne Andersen (47) har gått fotturer i Jotunheimen siden han var 12 år. Bokens turer er inntegnet på kartet over Leirvassbu.
Utemagasinet har mange gode tips til turer i Jotunheimen.