BOKANMELDELSE
Akkurat i det man hadde forspist seg på turkokebøker. Ikke makter tanken på en eneste pannestekt ørret surret i rømme til. Akkurat da kommer primusmamma og friluftsblogger Ragnhild Holø feiende inn fra fjellheimen og gjør rent nattbord med denne godbiten for kropp og sjel. Som den ypperlige formidleren – og sannsynligvis primuskokken – hun er, danderer Holø turfamiliens favorittmåltider etter prinsippet «less is more». Her er setningene korthugde, råvarene forbilledlig få, oppskriftene enkle, designet delikat og bildene informative. De nydelig illustrerte overskriftene er til å få vann i munnen av alene. Utvalget av retter aspirerer til tittelen Nye Gullrekka. Du vet du har fått en ny turkamerat når annenhver bokside etterlates med eselører. Hos primusmamma er flotte turer og nydelig mat to sider av samme sak, og denne tursekkoptimaliserte lettvekteren på 130 sider inspirerer rikelig til begge deler. Grepet med tematisering av oppskrifter i frokost, lunsj, middag og kosemat er neppe rakettvitenskap, men for denne leseren var det prikken over stien i ei bok som besvarer nær alle spørsmål rundt både leirbål og primus. Like fullt: Det er ei gåte for denne turglade trebarnsfaren hvordan Holø og fotograf Caroline Strømhylden klarer å få både leirplass, småunger og rett-i-turpanna-måltider til å se både rene, ryddige og innbydende ut fra første til siste side. DEN oppskrifta får vi i oppfølgeren!