Disse finalistene er det ikke mulig å stemme på, vinneren utnevnes av juryen:
• Malin Jacob – glødende formidler for sin kjærlighet for naturen og for spennende opplevelser. Har tatt miljøengasjementet med på sine reiser over Atlanteren, the Great Lakes og langs norskekysten for å formidle problemene med marin forsøpling og lære flere om hva man kan gjøre for å bidra. Malin har gått fra å være en som kunne lite om friluftsliv til å lære andre, på en inspirerende og forbilledlig måte.
• Moa (Monica) Hundseid – ei jente med stor glede for friluftslivet, og med trang til å oppdage nye destinasjoner, nye mål og nye minner i banken. Har krysset Grønland to ganger, gått Norge på langs, bodd i villmarka i Alaska som hundekjører, gått på ski langs Kobuk River blant rovdyr og inuittkultur.
• Sigve Elstad – et forbilde og en inspirasjon for alle som skal starte sin klatrekarriere på Nord-Norsk Klatreskole. Han gjør sine gjester bevisste på mer enn bare klatring. Som vegetarianer og miljøentusiast sprer han viktige temaer som det norske friluftsliv er bygd rundt. Utenom jobben reiser han på eventyr rundt om kring i verden. 22-åringen har både vært på lengre turer på Svalbard, klatret lange klatreturer i Norge, Yosemite, New Zealand. Det meste i bærekraftig dirtbagstil. I høst pågår et nytt eventyr til Patagonia, hvor nye fjell skal besøkes og klatres.
• Tursøstre – I 2016 gjennomfører søstrene Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng 52 overnattingsturer på 52 uker. De har som mål å bli bedre kjent med nærmarka, dra på overnattingsturer i telt, hengekøye, på DNT-hytter og under åpen himmel. De ønsker å teste hvor mye friluftsliv man kan få oppleve mens man samtidig er i jobb. Gjennom nettsiden sin inspirerer de små og store friluftlivsspirer til å oppleve hverdagseventyrene – de eventyrene som kanskje er så nærme at man ikke ser de til vanlig. Jentene er opptatt av å inspirere til et miljøvennlig turliv, der alle tar vare på naturen for den neste på stien og for kommende generasjoner.
• Mari Blomlie Aa – For snart to år siden begynte hun planleggingen av prosjekt "på ville vidder" sammen med en turvenninne. I siste liten trakk venninnen seg fra prosjektet, og Mari gjennomfører nå prosjektet alene. Drømmen var å forlate A4-livets fire vegger, til fordel for et år på tur på Nordkalottens vidder. Har i samarbeid med Polarsirkelen Friluftsråd gått Nordlandsruten og dokumentert og spredt info om ruten på sosiale medier. Ser på seg selv om en eventyrer på første side i boken.
• Guro Krempig – ung, eventyrlysten jente fra Alta som blant annet har vært med på polarekspedisjon gjennom Nordvestpassasjen som 13-åring. Guro har drevet med friluftsliv med familien hele livet, men nå synes hun at det er gøy å stå på egne ben og planlegge egne små og store prosjekter. Blant annet gikk hun Sørøya på langs med en venninne i sommer. Har også krysset Finnmarksvidda alene, 16 år gammel, og kjørt inn til 15. plass i Finnmarksløpet Jr. i 2015. Kjent fra tv-serien Villmarksbarna og nå Eventyrjenter på NRK1.